Nutriční hodnoty (Žampiónová polévka veganská)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 852 kJ / 204 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,20 g |
| Tuky | 12,55 g |
| – nasycené | 2,37 g |
| – nenasycené | 9,59 g |
| –– mononenasycené | 6,90 g |
| –– polynenasycené | 2,69 g |
| ––– omega 3 | 0,85 g |
| Vláknina | 7,10 g |
| Cholesterol | 7 mg |
| Sodík | 23 mg |
| Sůl | 0,02 g |
| Sacharidy | 13,36 g |
| – cukry | 2,46 g |
| ––– laktóza | 0,76 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g žampiónů | Žampion čerstvý | 150 g |
| 10 ml 10 ml oleje olivového (1 pl) | Olej řepkový | 10 ml |
| 50 g 50 g brambor | Brambor zimní | 50 g |
| 20 ml 20 ml rýžové smetany (2 pl) | Smetana kravská sladká 12% | 20 ml |