Nutriční hodnoty (Vařené hovězí hrudí s houbovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 747 kJ / 3 047 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,62 g |
| Tuky | 244,47 g |
| – nasycené | 158,09 g |
| – nenasycené | 81,19 g |
| –– mononenasycené | 73,16 g |
| –– polynenasycené | 8,03 g |
| ––– omega 3 | 1,35 g |
| Vláknina | 94,88 g |
| Cholesterol | 760 mg |
| Sodík | 1,02 g |
| Sůl | 2,35 g |
| Sacharidy | 125,50 g |
| – cukry | 75,14 g |
| ––– laktóza | 9,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg hovězího hrudí | ||
| 0,6 kg 0,6 kg mrkve včetně natě | Mrkev čerstvá | 600.0000238418579 g |
| 0,3 kg 0,3 kg celeru včetně natě | Celer bulva čerstvá | 300.00001192092896 g |
| 0,3 kg 0,3 kg petržele včetně natě | Petržel kořenová čerstvá | 300.00001192092896 g |
| 3 3 velké cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| stroužek stroužek česneku | Česnek čerstvý | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 0,2 kg 0,2 kg másla | Máslo kravské | 200.00000298023224 g |
| 0,5 kg 0,5 kg světlých hřibovitých hub | Hřib čerstvý | 500 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 0,25 l 0,25 l smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| čerstvě mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| houskový, karlovarský knedlík | Knedlík pšeničný houskový |