

Rychlé ostřejší americké brambory
Suroviny 4 porce
- kmín
- sůl
- brambory
- olej
- sádlo
- koření Americké brambory
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
Brambory pečlivě omyjeme (ale neloupeme) a pokud jsou menší, tak je nakrájíme na čtvrtky. Pokud jsou větší, tak na osminky. Celkově se snažíme mít přibližně stejnou velikost nakrájených brambor.
Zalijeme vodou, necháme minutu, poté vodu vyměníme a dáme je pod pokličkou vařit do vody s kmínem. Když voda začne vřít, osolíme je větší špetkou, stáhneme pokličku a vaříme do téměř měkka.
Po přibližně deseti minutách vaření si začneme rozpalovat na plno troubu (u dnes nejčastějších elektrik je to na 250 stupňů) a jemně si olejem pomažeme plech - stačí jen rovnoměrná vrstva po celém povrchu, nemusí tam být rybníčky.
Ve chvíli kdy jsou brambory skoro uvařené - nesmí být úplně měkké nebo nedej bože se rozpadat, bezpečnější je mít tvrdší, slijeme vodu, dáme na ně sádlo, posypeme je kořením na americké brambory a čerstvě nadrceným pepřem a opatrně promícháme tak, aby se koření dostalo ke všem bramborám. Pokud by byly příliš měkké, tak se nám rozpadnou.
Erteple rozložíme na plech, tak aby se pokud možno k sobě moc netulily, dáme je do rozpálené trouby a začneme si připravovat stůl.
Ve chvíli, kdy uvidíme, že se začínají chytat, měly by být ideálně hotové.
Podáváme jako přílohu a nebo zobeme jen tak s nějakou majonézovou omáčkou nebo kečupem
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlé ostřejší americké brambory
-
Hm, na co je pepř - ale co ta cibule, hřiby, kopr a obě smetany?
Nic ve zlém, suroviny jsou jednoznačně na kulajdu, postup je na americké brambory. Holt se stane ledacos.Obě jídla jsou určitě dobrá.
-
scofiq: Autor ho podle postupu čerstvě nadrtí na ty brambory než je dá do trouby péci.
-
...jenom nevím - na co je ten pepř?
...hnedle vařené brambory jsem okořenila, přidala sádlo a PROHODILA v hrnci ve kterém jsem je vařila - nechci být chytrá! jen taková vychytávka -
...tak jsem dle tvého receptu udělala dneska brambůrky
- no, neměly chybu!!! díky za recept -
vypadají skvěle, určitě zkusíme.
-
Recept je výborný, dnes jsem ameriky připravil na oběd a pochutnali jsme si. Určitě lepší než ze sáčku předsmažené
-
super recept, dneska vyzkoušeno
-
Vegetu jsem nezkoušel, ale různé směsi na grilování ano a taky to není nejhorší :) Co se týká rychlosti, tak je to pojetí relativní. Já k dosažení této měkkosti klasickou metodou bez předvaření a aby se nespálily potřebuji ještě minimálně půl hodiny navíc.
-
Vůbec mi nepřijdou rychlé.Já brambory umyji houbičkou na nádobí,rozpůlím nebo rozštvrtím dle velikosti obalím v koření(americké brambory nebo vegetu) narovnám na vymaštěný plech a šup do trouby.Než udělám tvaroh s cibulkou nebo pažitkou jsou brambory pomalu hotové.
-
Proti mé drahé polovičce já jsem"bramborová"
a tohle dovedu zobat jen tak i bez té majonézy a kečupu
Brambůrky vypadají pěkně
+2
-
A já umím vařené brambory se solí - uvaříme brambory (doba dle velikosti brambor) oloupeme a osolíme.
-
dělám podobně,jen brambory nechám ve vařící vodě max. 5 minut