Vdolky
Pod pojmem vdolky si asi většina z nás představí smažené kynuté těsto s povidly a tvarohem. Nicméně vdolky podle našeho receptu jsou jiné, slané. Pečené bochánky můžete využít jako přílohu k polévkám, například gulášové nebo dršťkové.
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 737 kJ / 4 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,66 g |
Tuky | 229,29 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 312 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 385,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zvB5
Moje poznámka
Vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zvB5
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 17 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 8 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 8 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 10 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 10 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 10 hodinami
Maková náplň
mismi před 11 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 12 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 13 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
vdolky,
vdolky s mákem,
vdolky recept,
vdolky jednoduché,
recept na vdolky,
slané vdolky,
recept na vdolky slané s mákem,
vdolky do trouby,
slane vdolky recept,
vdolky s mákem recept,
vdolky k čočce,
vdolky bez kynutí,
slané vdolky k polévce,
vdolky k mrkvi,
vdolek,
recept na slané vdolky,
vdolky recept jednoduché,
vdolky z trouby,
recept vdolky,
sypánky
Suroviny:
mouka hladká,
olej,
mléko,
droždí,
cukr,
vejce,
sůl,
mák
Komentáře (56)
Někdo se tu ptal, proč kostka droždí, když na půl kg mouky se dává kostky půl. To je sice pravda, ale do kynutých věcí, jako jsou buchty, vdolky, nebo houskové knedlíky či vánočka dávám také kostku celou (na půl kg mouky), ono to je pak víc nakynuté a oprvdu to chuťově není znát.
Ještě jedna poznámečka. Mám dvě děti a ty o vdolky jako takové (bochánky) dvakrát nestojí, zato když s nich zapletu housky, tak se po nich jen zapráší