Vdolky

Michaela Medkova Kuchařka:

Doba přípravy: bez kynutí 45min. PT0H45M Bezmasá jídla 49 názorů

515
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Suroviny

0,5O kg hladké mouky
2 dcl oleje
2,5O dcl mléka
1 droždí
2 vejce ( 1 do těsta a 1 na potření)
sůl
mák
lžička cukru na kvásek
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek z droždí, mléka a cukru. Smícháme s moukou, vejcem, olejem a solí.

  2. Těsto necháme vykynout.

  3. Po vykynutí uděláme z těsta 16 kuliček, které položíme na plech s pečícím papírem. Kuličky na plechu zploštíme a potřeme vejcem, posypeme solí a mákem.
    Můžeme sypat dle libosti i kmínem a nebo sezamem.

  4. Dáme péci.

  5. Po upečení potřeme vdolky olejem.

Poznámka

Výborná příloha ke gulášové,drštkové a nebo hrachové polévce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 36 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Vdolky

  • jana jana(neregistrovaná)

    Recept jsem dnes vyzkousela. kvasek i testo vykynulo a po upeceni vubec nebyly nadejchany spis naopak, vevnitr jakoby zdrcly,drobivy. vdolky jsem delala presne podle receptu,poradi nekdo cim by to mohlo byt?

    Odpovědět

  • MajaV: Díky za fotečku :-Ka s tím sýrem, to je dobrý nápad:yes:

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Jsou vynikající:yes:, dovolila jsem si přidat fotku, část jich synovi sypu místo mákem strouhaným sýrem:-)

    Odpovědět

  • MajaV:Díky,jsem ráda, že chutnalo celé rodince:-));-)

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Dneska upečeny a hned také rodinkou snědeny;-):-)), jsou opravdu výborné:yes:

    Odpovědět

  • Jana:Ahoj, to je super:yes:, jsem ráda, že se povedly a chutnaly;-)my je máme taky moc rádi

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Ahoj dnes jsem dělala poprvý vdolky a našla jsem tento recept.. jednoduchý, rychlý, paráda :yes:... jen jsem mléko ani olej neodměřovala..všechno podle oka :-)) chutnalo! :-)

    Odpovědět

  • Hanča: děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že chutnalo.;-):-K Taky někdy udělám houstičky, je to taková změna;-)

    Odpovědět

  • Hanča Hanča(neregistrovaná)

    vdolečky výborné. Peču ráda a ráda zkouším nové, takže když říkám super, je to super ;-)
    Někdo se tu ptal, proč kostka droždí, když na půl kg mouky se dává kostky půl. To je sice pravda, ale do kynutých věcí, jako jsou buchty, vdolky, nebo houskové knedlíky či vánočka dávám také kostku celou (na půl kg mouky), ono to je pak víc nakynuté a oprvdu to chuťově není znát.
    Ještě jedna poznámečka. Mám dvě děti a ty o vdolky jako takové (bochánky) dvakrát nestojí, zato když s nich zapletu housky, tak se po nich jen zapráší :-D

    Odpovědět

  • ALENA: Děkuji za vyzkoušení rcp a jsem ráda, že chutnalo.;-)

    Odpovědět

  • ALENA ALENA(neregistrovaný)

    Opravdu vyborné a můžu říct neměla sem vejce,tak sem do těsta vejce nedala a potřela maslem a byli ještě lepší,doma se po nich jen zaprášilo a to vždy dělám dvojdávku :-) opravdu vyborné

    Odpovědět

  • ester:vdolky peču na 180°,asi tak 20 min., to se pozná podle vzhledu, přesně jsem nikdy nesledovala a nebo se taky do nich dá píchnout špejlí;-)

    Odpovědět

  • ester ester(neregistrovaný)

    prosím, prosím, na kolik stupňů a jak dlouho pečete???

    Odpovědět

  • Mikous:Děkuji za vyzkoušení receptu, jsem ráda, že chutnalo.;-)
    Je mi líto, že vdolky nevyšly tak, jak by měly, ale bohužel Vám neporadím, mě se to ještě nestalo. Možná by poradily některé zkušenější kuchařky.:-/

    Odpovědět

  • Mikous Mikous

    Tak jsem se vrhla na vdolky dle Vašeho receptu a dávám bodík :yes:, jsou vynikající. Upekla jsem je včera večer a po dnešním obědě nezůstal ani jeden. Jen bych se chtěla zeptat, těsto mi krásně vykynulo, vdolky na plechu ještě vyskočily, ale po upečení jsem z nich měla takové napuchlé placky (připomínají v krámě koupenou housku) a ne krásné bochánky, jako máte vy, můžete mi prosím poradit, co jsem udělala špatně?

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo