Nutriční hodnoty (Bramborová bábovka s mákem (bramborový makovník))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 114 kJ / 2 895 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,00 g |
| Tuky | 84,72 g |
| – nasycené | 10,64 g |
| – nenasycené | 57,63 g |
| –– mononenasycené | 17,38 g |
| –– polynenasycené | 40,25 g |
| ––– omega 3 | 0,51 g |
| Vláknina | 35,80 g |
| Cholesterol | 525 mg |
| Sodík | 519 mg |
| Sůl | 2,46 g |
| Sacharidy | 447,88 g |
| – cukry | 263,48 g |
| ––– laktóza | 5,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g vařených brambor ve slupce, již oloupaných | Brambor zimní | 400 g |
| 100 g 100 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 100 g |
| 160 g 160 g máku mletého | Mák modrý mletý | 160 g |
| 250 g 250 g cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2 2 prášky do pečiva | Kypřící prášek | 24 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 8 lžic 8 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 120 ml |