

Celerové chipsy z trouby
Suroviny
- 1/2 celeru
- 2-3 lžíce oleje
- grilovací koření
- 1/2 lžičky červené papriky
- sůl
- podle chuti
Postup přípravy receptu
Očištěný celer nakrájíme na tenké cca 3 mm plátky. Olej smícháme s kořením a papikou a celer stejnoměrně obalíme.
Přichystáme plech s pečícím papírem. Plátky celeru uložíme v jedné vrstvě. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 -200 st. (dle vaší trouby) cca 15-20 minut do křupava. Hlídejte, tenké plátky se rády připalují.
Poznámka od kuchařky
Koření si dejte jaké máte rádi, sušený česnek, pepř, chilli, fantazii se meze nekladou. Já jsem dala grilovací a už jsem nesolila. Nejlepší jsou vytažené z trouby, po nějaké chvíli začnou měknout.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Celerové chipsy z trouby
-
Celer mám moc ráda, těším se, až si to udělám.
-
celer miluji v každé podobě - dík za skvělý recept
-
Tenhle recept tady měl být dříve
zrovna před týdnem jsem celery sušila v sušičce na plátky do polévek na zimu bez koření
-
mnam.....
-
Skvělé!!
-
já taky nerada celer, jen syrový a strouhaný do pomazánky, ale toto mne láká vyzkoušet
-
Já celer nerada,ale toto mě nutí k vyzkoušení,vypadá to jako báječná pochoutka