Nutriční hodnoty (Krémové rizoto se žampiony a parmezánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 17 766 kJ / 4 246 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 61,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,03 g |
| Tuky | 260,17 g |
| – nasycené | 131,46 g |
| – nenasycené | 105,97 g |
| –– mononenasycené | 90,68 g |
| –– polynenasycené | 15,29 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 32,80 g |
| Cholesterol | 248 mg |
| Sodík | 5,45 g |
| Sůl | 13,52 g |
| Sacharidy | 356,90 g |
| – cukry | 29,60 g |
| ––– laktóza | 5,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
| 500 g 500 g žampionů | Žampion čerstvý | 500 g |
| 400 g 400 g rýže (4 sáčky) | Rýže bílá | 400 g |
| 180 g 180 g parmezánu | Parmezán | 180 g |
| 200 g 200 g anglické slaniny vcelku | Anglická slanina | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| hrst hrst petrželky (nať) | Petržel nať čerstvá | |
| čtvrt kostky kostky másla (60-70 g) | Máslo kravské |