Nutriční hodnoty (Vepřové na václavkách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 703 kJ / 1 124 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 117,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 110,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,42 g |
| Tuky | 62,29 g |
| – nasycené | 27,13 g |
| – nenasycené | 30,56 g |
| –– mononenasycené | 25,16 g |
| –– polynenasycené | 5,40 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 14,16 g |
| Cholesterol | 235 mg |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 18,22 g |
| – cukry | 4,48 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 500 g 500 g vepřového masa - kotlety, kýta, plec, krkovice... | Vepřová kýta | 500 g |
| 200 g 200 g václavek pokrájených, spařených a scezených | Václavka čerstvá | 200 g |
| 50 g 50 g uzeného špeku nebo slaniny | Špek | 50 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| snítka snítka tymiánu, rozmarýnu či majoránky | Rozmarýn sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř celý | Pepř černý | |
| cca 500 ml 500 ml vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
| jíška | Jíška máslová |