Nutriční hodnoty (Kedlubnové zelí na špeku s dušeným česnekovým pleckem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 8 892 kJ / 2 125 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 227,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 200,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,16 g |
| Tuky | 85,70 g |
| – nasycené | 31,27 g |
| – nenasycené | 42,87 g |
| –– mononenasycené | 36,44 g |
| –– polynenasycené | 6,44 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 52,00 g |
| Cholesterol | 685 mg |
| Sodík | 1,52 g |
| Sůl | 3,80 g |
| Sacharidy | 94,65 g |
| – cukry | 43,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g kedlubny (oloupané) | Kedluben čerstvý | 800 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g uzeného špeku (nebo slaniny) | Špek | 50 g |
| 1-1,5 1-1,5 rovné lžíce hladké mouky (nebo jíška) | Mouka pšeničná hladká | |
| drcený kmín (dle chuti) | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr krupice | Cukr bílý | |
| ocet | Ocet lihový | |
| 1 kg 1 kg plece (nebo vepřová kýta, krkovice, karé) | Vepřová plec | 1000 g |
| 1,5-2 paličky 1,5-2 paličky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| sádlo (nebo olej) | Sádlo vepřové | |
| jíška (nebo Solamyl) | Jíška máslová |