Nutriční hodnoty (Kedlubnové zelí na špeku s dušeným česnekovým pleckem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 8 892 kJ / 2 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 227,91 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 200,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 27,16 g |
Tuky | 85,70 g |
– nasycené | 31,27 g |
– nenasycené | 42,87 g |
–– mononenasycené | 36,44 g |
–– polynenasycené | 6,44 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 52,00 g |
Cholesterol | 685 mg |
Sodík | 1,52 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 94,65 g |
– cukry | 43,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g kedlubny (oloupané) | Kedluben čerstvý | 800 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
50 g 50 g uzeného špeku (nebo slaniny) | Špek | 50 g |
1-1,5 1-1,5 rovné lžíce hladké mouky (nebo jíška) | Mouka pšeničná hladká | |
drcený kmín (dle chuti) | Kmín mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
cukr krupice | Cukr bílý | |
ocet | Ocet lihový | |
1 kg 1 kg plece (nebo vepřová kýta, krkovice, karé) | Vepřová plec | 1000 g |
1,5-2 paličky 1,5-2 paličky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
drcený kmín | Kmín mletý | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
sádlo (nebo olej) | Sádlo vepřové | |
jíška (nebo Solamyl) | Jíška máslová |