Nutriční hodnoty (Dýňovo-mrkvová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 960 kJ / 708 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,12 g |
| Tuky | 8,02 g |
| – nasycené | 4,85 g |
| – nenasycené | 3,02 g |
| –– mononenasycené | 0,76 g |
| –– polynenasycené | 2,27 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 13,48 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 178 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 143,69 g |
| – cukry | 128,54 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 střední dýně Hokaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
| 3-4 3-4 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 175 g |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 l 1 l vývaru (já měla kuřecí, ale klidně zeleninový) | Vývar hovězí | 1000 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce medu | Med nepasterovaný | 144 g |
| 1 1 smetana na vaření | Smetana kravská sladká 12% | |
| zakysaná smetana (není nutná, ale chutná s ní lépe) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| voda | Voda |