

Krém na dorty - nesráží se
Suroviny
- 250 ml vody
- 4 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce vanilkového pudinku
- 2 žloutky
- 250 g másla
- 1 dl rumu
- 1 lžička kakaa
Postup přípravy receptu
Do studené vody zašleháme žloutky, mouku a pudink.
Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme, občas promícháme. Necháme dobře vychladnout.
Než pudink vychladne, utřeme do pěny 250 g másla (cukr, jak kdo máte rádi), přimícháme vychladlou pudinkovou hmotu, 1 lžičku kakaa, 1 dl rumu a důkladně ušleháme.
Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Tento krém se nesráží, dobře drží a je dobrý.Nepoužívám cukr, ale je možné přidat 50-150 g moučkového cukru, nebo jak jste zvyklí. Možná tento krém pomůže jak začínajícím, tak i ostříleným kuchařkám.
Poznámka od kuchařky
Krém se hodí i pod marcipán. Dort Petshopák pro Lucinku je s tímto krémem. A dále ve fotogalerii - mneneznas - moje pečení - dort had a dort pes. Jsou potažené marcipánem a pod ním je tento krém. Dorty najdete na mém webu:
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krém na dorty - nesráží se
-
za mě super!!! používám na dorty už hooodně dlouho
a nedávám rum, ale stačí pár kapek aroma a je to akorát! -
mě se krém nepovedl;
-
Jak se povedl mně? PO přečtení receptu jsem byla nadšená, konečně něco, co nechutná jako sladké máslo a lze jej použít i pod potahovku. Nu..Kdybych nepřidala 1dcl rumu, nemám krém řídký, nyní je v lednici a doufám, že trochu ztuhne. Tuším ale, že budu zahušťovat Créme Olé. Cukru jsem musela přidat více, než 150g, je úplně bez chuti..tedy, když nepočítám tu rumovou, té je až dost.
Takže za mě příště méně rumu a více cukru. Jinak se mi recept zamlouvá. Děkuji
-
Za asi rok,co jsem tento krem na netu objevila jsem jej použila nesčetněkrát, na všech potahovaných dortech. Vždy jej dochucuji. Všem zatím moc chutnal a tak nemám důvod jej měnit. Jednou se mi zdrcl, ale byla to má chyba. Uvařenou kaši jsem dala pro rychlejší zchladnutí do okna,kde mrzlo a zchladl mi až moc. Napravila jsem to pak rozpuštěným nugátem. DÍKY za něj
-
ivule60: píšete: ...máslo se musí zašlehávat po malých kousíčkách...
No, asi vás nepřesvědčím, ale tak jak píšete vy jsem to dělal je jednou jedinkrát. Trvalo to dýl, ale zato byly v krému drobné hrudky másla
Nyní vyšlehám máslo s cukrem a teprve potom, jak stojí v tomto rcp, nastavuji vytemperovanou kaší a ňama problema -
Když dělám krém na dorty, taky přidávám do másla kaši z pudinku a mouky (na 3 až 4 dl tekutiny dávám 1 vanilkový pudink + 1 lžíce polohrubé mouky), ale bez vajíčka. Másla přidávám 200 až 250 g, chci-li mít krém lehčí, tak 100 g másla nahradím Herou. Tekutinou může být mléko, ale skvělá je taky šťáva z kompotu (může být ředěná vodou), chceme-li například dort zdobit ovocem. Krém šlehám šlehacími metlami a ještě nikdy s mi nesrazil.
-
Ten krém je výborný. Děláme vlastně jenom tady ten a nikdo nikdy neřekl, že by nebyl dobrý a hlavně, opravdu se nesrazí. Ten rum, přeci si každý dá podle chuti, nebo ne?
-
casino:
věřte,že ten pudingový krém je super,máslo se musí zašlehávat po malých kousíčkách,mám ten recept od cukrářky,dělám ho už víc jak dvacet let a ještě se mi nesrazil , moučné jíškové krémy jsem taky zkoušela,ale cítím tam pořád chuť mouky,tak je nedělám -
Já to vidím asi tak uvařte si každý co chcete a dejte si tam rumu kolik snesete a nebudete muset nic řešit !!!!!
-
Olga Cermakova: ...to nejde opravit !!!
-
Otras! Pri takom obrovskom množstve múky a skrobu sa nedá hovoriť o miesani! Varecha ostane zapichnuta do kamennej guče. Som rada,ze som ju nezlomila. Nikdy viac!
-
Olga Cermakova:
Fuj, to sem se lek, že jsem byl asi pod vlivem, pokud jsem někde napsal deci rumu
***
Rum přilévám od oka přímo z lahve NA NĚKOLIKRÁT, ale na črvrtku másla to deci nebude
Sázka na jistotu = rumová tresť -
casino: Deci rumu se mi zdá hodně.
-
casino: U nás sa do krému dáva nie puding, ale Zlatý klas, a to nielen neriedne, ale aj pekne drží tvar. Ovšem nedáva sa celý, ale len sa krém nastavuje, takže trocha, asi pudingová mištička.
-
ivule60:
Moučné to bylo, pokud jste to blbě uvařila
Ale jinak máte pravdu
No, až na to máslo do pudinku
Nejvíc nejlepší je klasika: mléko+mouka+cukr ( čokoláda nebo kakao) uvařit kaši a posléze vešlehat do vyšlehaného másla. Krém je, na rozdíl od pudinkových, méně náchylný k řidnutí.
...a s množstvím rumu opatrně...