Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krém na dorty - nesráží se

Základem skvělého dortu či jiného dezertu, které si žádají náplň, je kvalitní krém. Jestliže neznáte žádný ověřený recept, jenž by skvěle doplnil váš moučník, pak se nechte inspirovat našim pudinkovým. Je nadýchaný, lahodný, voní po rumu a můžete ho bez obav použít i pod marcipán.

Hodnocení receptu je 5,0 (73×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez chlazení

30 min (30 min příprava, bez chlazení)

14. 3. 2010 21:30

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 242 kJ / 2 926 kcal
Bílkoviny14,49 g
Tuky219,17 g
Vláknina2,46 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 35 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy161,41 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Krém se hodí i pod marcipán. Dort Petshopák pro Lucinku je s tímto krémem. A dále ve fotogalerii - mneneznas - moje pečení - dort had a dort pes. Jsou potažené marcipánem a pod ním je tento krém. Dorty najdete na mém webu:

http://nase.dobrotynakazdyden.eu

V tomto krému nepoužívám cukr, ale je možné přidat 50-150 g moučkového cukru, nebo jak jste zvyklí. Možná tento krém pomůže jak začínajícím, tak i ostříleným kuchařkám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sofi86

28. 4. 2021 10:59

srettka: Ok děkuji
Mám dva účty tak píšu z tohodle

Simona Skolakova Simona Skolakova

27. 4. 2021 18:35

sof867: souhlasím se srettkou,tento krém opravdu né,nepovedlo by se to,byla by jste zklamaná!!!!!!!

srettka

27. 4. 2021 18:28

sof867:S tímto krémem croissanty plnit rozhodne až po upečení a vychladnutí.Jinak se vám rozpustí.

sof867

27. 4. 2021 17:58

Simona Skolakova: jako když třeba budu péct croasanty a chtěla bych to naplnit tímhle krémem tak jestli bych mohla:-?

Simona Skolakova Simona Skolakova

27. 4. 2021 17:38

sof867: jak to myslíte?????;-)

srettka

27. 4. 2021 17:37

sof867: Při pečení? Jako při samotném pečení? Tak to asi určitě ne, už jen s ohledem na máslo, které krém obsahuje.

sof867

27. 4. 2021 17:31

Mužu ho použít při pečení ?

petkin petkin

14. 3. 2019 16:11

za mě super!!! používám na dorty už hooodně dlouho :yes::yes:;-)
a nedávám rum, ale stačí pár kapek aroma a je to akorát!:-D

dagmar lesova

10. 11. 2017 06:14

mě se krém nepovedl;

Jana

18. 6. 2017 14:26

Jak se povedl mně? PO přečtení receptu jsem byla nadšená, konečně něco, co nechutná jako sladké máslo a lze jej použít i pod potahovku. Nu..Kdybych nepřidala 1dcl rumu, nemám krém řídký, nyní je v lednici a doufám, že trochu ztuhne. Tuším ale, že budu zahušťovat Créme Olé. Cukru jsem musela přidat více, než 150g, je úplně bez chuti..tedy, když nepočítám tu rumovou, té je až dost. :-D Takže za mě příště méně rumu a více cukru. Jinak se mi recept zamlouvá. Děkuji :-)

Chika

5. 3. 2017 03:30

:yes: Za asi rok,co jsem tento krem na netu objevila jsem jej použila nesčetněkrát, na všech potahovaných dortech. Vždy jej dochucuji. Všem zatím moc chutnal a tak nemám důvod jej měnit. Jednou se mi zdrcl, ale byla to má chyba. Uvařenou kaši jsem dala pro rychlejší zchladnutí do okna,kde mrzlo a zchladl mi až moc. Napravila jsem to pak rozpuštěným nugátem. DÍKY za něj <3

casino casino

17. 12. 2016 20:43

ivule60: píšete: ...máslo se musí zašlehávat po malých kousíčkách...
No, asi vás nepřesvědčím, ale tak jak píšete vy jsem to dělal je jednou jedinkrát. Trvalo to dýl, ale zato byly v krému drobné hrudky másla ;-)
Nyní vyšlehám máslo s cukrem a teprve potom, jak stojí v tomto rcp, nastavuji vytemperovanou kaší a ňama problema :-)

Dajda Dajda

17. 12. 2016 17:07

Když dělám krém na dorty, taky přidávám do másla kaši z pudinku a mouky (na 3 až 4 dl tekutiny dávám 1 vanilkový pudink + 1 lžíce polohrubé mouky), ale bez vajíčka. Másla přidávám 200 až 250 g, chci-li mít krém lehčí, tak 100 g másla nahradím Herou. Tekutinou může být mléko, ale skvělá je taky šťáva z kompotu (může být ředěná vodou), chceme-li například dort zdobit ovocem. Krém šlehám šlehacími metlami a ještě nikdy s mi nesrazil.

drakoska drakoska

17. 12. 2016 16:17

Ten krém je výborný. Děláme vlastně jenom tady ten a nikdo nikdy neřekl, že by nebyl dobrý a hlavně, opravdu se nesrazí. Ten rum, přeci si každý dá podle chuti, nebo ne?

ivule60 ivule60

17. 12. 2016 15:12

casino:
věřte,že ten pudingový krém je super,máslo se musí zašlehávat po malých kousíčkách,mám ten recept od cukrářky,dělám ho už víc jak dvacet let a ještě se mi nesrazil , moučné jíškové krémy jsem taky zkoušela,ale cítím tam pořád chuť mouky,tak je nedělám <3

1 2 3 4 5 6 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krém na dort krém do dortů krémy do dortů kremy na dorty recept maslovy krem do dortu krémy na dorty recepty máslový krém na dort krémy na dorty krém na zdobení dortů krém na dorty kremy na dort dobrý krém do dortů recepty na krémy do dortů nejlepší krémy do dortů krém do dortu recepty nejlepsi krem do dortu krém na dort bez másla maslovy krem na dorty recept pudinkový krém do dortu krém do dortu bez masla

Suroviny: voda, mouka hladká, pudink vanilkový, žloutek, máslo, rum, kakao, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Krém na dorty - nesráží se

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yw2z