Nutriční hodnoty (Žebírka na zelí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 7 986 kJ / 1 909 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,02 g |
| Tuky | 151,78 g |
| – nasycené | 49,99 g |
| – nenasycené | 77,97 g |
| –– mononenasycené | 63,74 g |
| –– polynenasycené | 14,23 g |
| ––– omega 3 | 0,46 g |
| Vláknina | 21,05 g |
| Cholesterol | 192 mg |
| Sodík | 4,99 g |
| Sůl | 12,20 g |
| Sacharidy | 64,36 g |
| – cukry | 54,47 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 1 kg 1 kg vepřových žebírek | Vepřová žebra | 1000 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý nebo drcený kmín, paprika... | Pepř černý mletý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 450-500 g 450-500 g okapaného kysané zelí | Zelí bílé kvašené | 475 g |
| 70 g 70 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 70 g |
| cca 1 lžíce 1 lžíce cukru krupice, nebo dle chuti | Cukr bílý | 25 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 60 g 60 g moravské slaniny nebo česnekového boku | Špek | 60 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |