Nutriční hodnoty (Řízky marinované v mléce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 307 kJ / 1 268 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 181,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 181,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,30 g |
| Tuky | 45,02 g |
| – nasycené | 14,03 g |
| – nenasycené | 20,54 g |
| –– mononenasycené | 17,12 g |
| –– polynenasycené | 3,42 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 1,50 g |
| Cholesterol | 828 mg |
| Sodík | 3,97 g |
| Sůl | 9,62 g |
| Sacharidy | 33,40 g |
| – cukry | 29,50 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 700 g 700 g vepřového masa (krkovice, kýta) | Vepřová kýta | 700 g |
| 500 ml 500 ml mléka (ne nízkotučné) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 lžička 1 lžička pepře | Pepř černý | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| olej nebo sádlo na smažení | Olej řepkový |