Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kapustičková polévka se zeleninou a červenou čočkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie3 784 kJ /
904 kcal
Bílkoviny32,84 g
– z toho živočišné bílkoviny6,95 g
– z toho rostlinné bílkoviny25,89 g
Tuky42,63 g
– nasycené26,45 g
– nenasycené15,61 g
–– mononenasycené11,43 g
–– polynenasycené4,19 g
––– omega 30,58 g
Vláknina31,16 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 192 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy82,55 g
– cukry16,70 g
––– laktóza0,32 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g růžičkové kapusty Kapusta růžičková čerstvá 200 g
100 g 100 g mrkve Mrkev čerstvá 100 g
100 g 100 g řapíkatého celeru Celer řapíkatý 100 g
100 g 100 g pórku Pórek čerstvý 100 g
40 g 40 g másla Máslo kravské 40 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
60 g 60 g červené čočky Čočka červená neloupaná 60 g
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
cca 1 l 1 l vývaru Vývar hovězí 1000 ml
sůl Sůl mořská
pepř mletý Pepř černý mletý
muškátový květ Muškát květ sušený
osmažená slanina nebo krutony Špek
dle chuti petrželku, lístky lístky celeru...

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.