Nutriční hodnoty (Kapustičková polévka se zeleninou a červenou čočkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 3 784 kJ / 904 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,89 g |
| Tuky | 42,63 g |
| – nasycené | 26,45 g |
| – nenasycené | 15,61 g |
| –– mononenasycené | 11,43 g |
| –– polynenasycené | 4,19 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 31,16 g |
| Cholesterol | 102 mg |
| Sodík | 192 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 82,55 g |
| – cukry | 16,70 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g růžičkové kapusty | Kapusta růžičková čerstvá | 200 g |
| 100 g 100 g mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | 100 g |
| 100 g 100 g pórku | Pórek čerstvý | 100 g |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 60 g 60 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 60 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| cca 1 l 1 l vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| osmažená slanina nebo krutony | Špek | |
| dle chuti petrželku, lístky lístky celeru... |