Nutriční hodnoty (Vepřové plátky na rajčatech a červeném pepři (v pomalém hrnci))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 5 538 kJ / 1 324 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 204,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 201,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,71 g |
| Tuky | 44,70 g |
| – nasycené | 11,88 g |
| – nenasycené | 21,98 g |
| –– mononenasycené | 18,57 g |
| –– polynenasycené | 3,41 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 13,44 g |
| Cholesterol | 650 mg |
| Sodík | 523 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 23,05 g |
| – cukry | 10,92 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřového plecka (krájeného na menší plátky, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme) | Vepřová plec | 1000 g |
| 2-3 2-3 krájené cibule (na kostičky) | Cibule čerstvá | 175 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku (utřené) | Česnek čerstvý | 21 g |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| rajčata (drcená, loupaná - já mám z léta zamražené přebytky ze zahrádky) | Rajče červené čerstvé | |
| červený pepř (drcený v hmoždíři) | Pepř černý | |
| rajčatový protlak (lze použít i kečup) | Protlak rajčatový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| cukr | Cukr bílý | |
| 3 dl 3 dl hovězího vývaru (popř. voda s nějakým bujonem, já v případě nouze, když nemám vývar, používám čirý sypký vývar od profikoreni.cz) | Vývar hovězí | 300 ml |
| hladká mouka na zahuštění | Mouka pšeničná hladká |