Nutriční hodnoty (Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 15
| Energie | 9 009 kJ / 2 153 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,30 g |
| Tuky | 68,88 g |
| – nasycené | 27,68 g |
| – nenasycené | 34,20 g |
| –– mononenasycené | 24,69 g |
| –– polynenasycené | 9,51 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 13,40 g |
| Cholesterol | 686 mg |
| Sodík | 143 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 297,89 g |
| – cukry | 86,25 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 60 g 60 g krupicového cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 30 g 30 g droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| 40 g 40 g sádla | Sádlo vepřové | 40 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 10 g 10 g mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 10 g |
| 90 g 90 g cukru krupice | Cukr bílý | 90 g |