Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččiny plněné rohlíčky

Foukané rohlíčky pekly už naše babičky, protože moc dobře věděly, že udělají na vánočním stole nemalou službu. Ořechové těsto, které se vám rozplyne na jazyku, je navíc doplněno jemným krémem. U jednoho kousku určitě nezůstanete.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min

50 min (50 min příprava)

18. 12. 2011 22:32

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie19 659 kJ / 4 699 kcal
Bílkoviny66,33 g
Tuky272,33 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 352 mg
Sůl0,87 g
Sacharidy486,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Máslový krém:http://www.toprecepty.cz/recept/24249-maslovy-krem...

Zdroj: Mám téměř totožný recept po babičce pouze se do těsta dává méně tuku. Těsto bylo křehké, ale při vyklápění se rohlíčky často lámaly. Tento recept jsem před několika lety našla na stránkách

http://www.cukrovi.kvalitne.cz/

Je naprosto skvělý, rohlíčky se nelámou a krásně se vyklápí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Koubkova

8. 12. 2019 11:32

Já když jsem je pekla, přesně podle receptu ,tak jsem nechala formičky hodně vychladnout , měla jsem silikon

hosta

8. 12. 2019 11:24

Jana Elisabeth: zkuste část - tak 1/10 - másla nahradit sádlem, mělo by jít vyklopit bez problémů a na chuti se nepozná:-)

Jana Elisabeth

8. 12. 2019 10:28

Chuťově vynikající<3, ale mám ten samý problém, který je zde již několikrát uveden - rohlíčky nešly vyklopit a lámaly se (mám vcelku cca polovinu dávky). Použila jsem máslo, vlašské ořechy a dávkování přesně dle receptu.;-(:-O. Zatím nemám odvahu zkusit je upéct znovu.:-(

Gabka

12. 12. 2017 12:49

dělala jsem letos na zkoušku, :-)chuťově vynikající, ale také problém dostat ven..:-((:-(( mám tak polovinu celých a polovinu polámaných.. :-p:-p

Johanka128

30. 12. 2016 13:50

Jsou vynikající:-) Plnila jsem je krémem z pudingu, másla a rumu a rozplývají se na jazyku. Přidala jsem fotečku - nemám je vyfocené samostatně, tak jsem přidala fotku rohlíčků na tácku s dalším cukrovím (oříznout to nešlo).

Arween

15. 12. 2016 19:52

Tyto rohlíčky jsem dělala na zkoušku před měsícem a měly úspěch, takže je budu zítra dělat znovu. :-)
Lenko, Verko-já jsem zvyklá formičky před pečením vysypat hl.moukou-na sucho bez vymazání- a super i bez toho se vyklápěly jedna radost. Posílám bodík k Vánocům. :yes:

Verka

15. 12. 2016 03:03

Lenka: zdravim,mela jsem ten samy problem. Rohlíčky vubec nesly vyklepnout z formicek. Jsou velmi krehke a temer vsechny se rozlamaly,takze j pouziju jako drobky do naplni. Jinak chutove jsou vyborne,tak nevim kde byla chyba:-((

Lenka

14. 12. 2016 21:04

Dělala jsem dnes poprvé, těsto bylo uleželé z předešlého dne. Ale ať jsem formičky vymazávala, či ne, prostě mi vůbec nešli z formiček;-(

reddy

9. 11. 2016 20:19

Já formičky normálně myju jarovou vodou. Před každým prvním pečení je nevytírám tukem, pouze vysypu hladkou moukou. Nikdy jsem neměla problém s vyklepnutím upečeného cukroví.

Bahula

6. 1. 2016 19:29

Když formičky po pečení umýváte v jarové vodě, musíte VŽDY při dalším pečení formičky lehce vytřít tukem (já vytírám troškou sádla), při další várce už stačí pouze papírovou utěrkou. Tuku opravdu trošku, protože jinak se po upečení rohlíčky drobí. Pokud po pečení formičky pouze vytíráte, tak vymazávat nemusíte.
Dále záleží z jakého tuku pečete. Letos jsem pekla ze Smetolu a naprosto bez problémů. Stává se mi, že Hera někdy zlobí, úplně nejlepší je máslo.

liliepnouci

6. 1. 2016 17:00

Dělám tyto rohlíčky z podobného těsta, ale peču je v silikonových formách z Tescomy a ty se opravdu nevymazávají. Peču i linecké košíčky v plechových formičkách a také je nikdy nevymazávám a jdou vyklopit bez problémů. Asi záleží na tom, zda jsou formičky tzv. "vypečené", z pevného plechu, v těstě zda je dostatek tuku a trouba pořádně rozehřátá.

Saffiyah

10. 12. 2015 23:47

Magdalena Sláviková: Na vymazávání formiček používám Omegu pro první várku, pak už není třeba. Vyklápí se krásně:-)

Květa

6. 12. 2015 13:25

kveta.elesova@email.czDodrý den,každý rok peču tyto rohlíčky vždy šli nádherně ven,ele letos hrůza :-(nevím kde se stala chyba.Dala jsem letos HERU možná je to tím.Jinak rohlíčky jsou super.;-)

Martina

30. 11. 2015 11:36

Nejlepší jsou silikonové formičky, vloni jsem si je s obavami koupila na rohlíčky, ořechy i pracny a nedám na ně dopustit. Po dopečení dám do myčky a mám klid.

Anna

26. 11. 2015 20:19

elina:a to se potom peklo vyklopené z formiček na plechu???

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vanocni rohlicky plnene kremem plnene rohlicky cukrovi vánoční cukroví plněné rohlíčky plněné rohlíčky rohlíčky plněné krémem vánoční plněné rohlíčky plněné ořechové rohlíčky rohlíčky do formiček plněné rohlíčky krémem plněné vánoční rohlíčky cukroví plněné rohlíčky vanoční cukroví rohlíčky s kremem ořechové rohlíčky plněné krémem vánoční rohlíčky s krémem plněné rohlíčky s krémem recept na plněné rohlíčky plněné rohlíčky recept plněné rohlíčky vánoční babičiny rohlíčky plněné čokoládové rohlíčky

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, ořechy, tuk, kůra citronová, koření do perníku, žloutek, krém máslový, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Babiččiny plněné rohlíčky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmMg