Babiččiny plněné rohlíčky

Bahula Kuchařka: Bahula

Cukroví , Pečené, Plněné 53 názorů

Suroviny

Těsto:
350 g hladké mouky
210 g mletého cukru
140 g ořechů
280 g tuku
citrónová kůra
1/2 ČL koření do perníku
1 žloutek
máslový krém : ( např. ořechový, kávový, čokoládový, čokoládová poleva)
Recept si zatím oblíbilo 42 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto, necháme ho v chladnu odpočinout.

  2. Těsto rozdělíme na menší kousky a vtlačíme je do formiček na rohlíčky. Formičky nevymazáváme, mezi jednotlivým plněním stačí vytřít papírovou utěrkou.

  3. Po upečení necháme chvíli vychladnout a rohlíčky lehce vyjmeme z formiček.

  4. Slepujeme máslovým krémem a rohy namáčíme v čokoládě.

Poznámka

Máslový krém:http://www.toprecepty.cz/recept/24249-maslovy-krem...

Zdroj: Mám téměř totožný recept po babičce pouze se do těsta dává méně tuku. Těsto bylo křehké a při vyklápění se mi rohlíčky často lámaly. Tento recept jsem před několika lety našla na stránkách

http://www.cukrovi.kvalitne.cz/

Je naprosto skvělý, rohlíčky se nelámou a krásně se vyklápí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 194 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Babiččiny plněné rohlíčky

  • Koubkova Koubkova

    Já když jsem je pekla, přesně podle receptu ,tak jsem nechala formičky hodně vychladnout , měla jsem silikon

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Jana Elisabeth: zkuste část - tak 1/10 - másla nahradit sádlem, mělo by jít vyklopit bez problémů a na chuti se nepozná:-)

    Odpovědět

  • Jana Elisabeth Jana Elisabeth

    Chuťově vynikající<3, ale mám ten samý problém, který je zde již několikrát uveden - rohlíčky nešly vyklopit a lámaly se (mám vcelku cca polovinu dávky). Použila jsem máslo, vlašské ořechy a dávkování přesně dle receptu.;-(:-O. Zatím nemám odvahu zkusit je upéct znovu.:-(

    Odpovědět

  • Gabka Gabka(neregistrovaná)

    dělala jsem letos na zkoušku, :-)chuťově vynikající, ale také problém dostat ven..:-((:-(( mám tak polovinu celých a polovinu polámaných.. :-p:-p

    Odpovědět

  • Johanka128 Johanka128

    Jsou vynikající:-) Plnila jsem je krémem z pudingu, másla a rumu a rozplývají se na jazyku. Přidala jsem fotečku - nemám je vyfocené samostatně, tak jsem přidala fotku rohlíčků na tácku s dalším cukrovím (oříznout to nešlo).

    Odpovědět

  • Arween Arween

    Tyto rohlíčky jsem dělala na zkoušku před měsícem a měly úspěch, takže je budu zítra dělat znovu. :-)
    Lenko, Verko-já jsem zvyklá formičky před pečením vysypat hl.moukou-na sucho bez vymazání- a super i bez toho se vyklápěly jedna radost. Posílám bodík k Vánocům. :yes:

    Odpovědět

  • Verka Verka(neregistrovaná)

    Lenka: zdravim,mela jsem ten samy problem. Rohlíčky vubec nesly vyklepnout z formicek. Jsou velmi krehke a temer vsechny se rozlamaly,takze j pouziju jako drobky do naplni. Jinak chutove jsou vyborne,tak nevim kde byla chyba:-((

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Dělala jsem dnes poprvé, těsto bylo uleželé z předešlého dne. Ale ať jsem formičky vymazávala, či ne, prostě mi vůbec nešli z formiček;-(

    Odpovědět

  • reddy reddy

    Já formičky normálně myju jarovou vodou. Před každým prvním pečení je nevytírám tukem, pouze vysypu hladkou moukou. Nikdy jsem neměla problém s vyklepnutím upečeného cukroví.

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Když formičky po pečení umýváte v jarové vodě, musíte VŽDY při dalším pečení formičky lehce vytřít tukem (já vytírám troškou sádla), při další várce už stačí pouze papírovou utěrkou. Tuku opravdu trošku, protože jinak se po upečení rohlíčky drobí. Pokud po pečení formičky pouze vytíráte, tak vymazávat nemusíte.
    Dále záleží z jakého tuku pečete. Letos jsem pekla ze Smetolu a naprosto bez problémů. Stává se mi, že Hera někdy zlobí, úplně nejlepší je máslo.

    Odpovědět

  • liliepnouci liliepnouci(neregistrovaný)

    Dělám tyto rohlíčky z podobného těsta, ale peču je v silikonových formách z Tescomy a ty se opravdu nevymazávají. Peču i linecké košíčky v plechových formičkách a také je nikdy nevymazávám a jdou vyklopit bez problémů. Asi záleží na tom, zda jsou formičky tzv. "vypečené", z pevného plechu, v těstě zda je dostatek tuku a trouba pořádně rozehřátá.

    Odpovědět

  • Saffiyah Saffiyah(neregistrovaný)

    Magdalena Sláviková: Na vymazávání formiček používám Omegu pro první várku, pak už není třeba. Vyklápí se krásně:-)

    Odpovědět

  • Květa Květa(neregistrovaná)

    kveta.elesova@email.czDodrý den,každý rok peču tyto rohlíčky vždy šli nádherně ven,ele letos hrůza :-(nevím kde se stala chyba.Dala jsem letos HERU možná je to tím.Jinak rohlíčky jsou super.;-)

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Nejlepší jsou silikonové formičky, vloni jsem si je s obavami koupila na rohlíčky, ořechy i pracny a nedám na ně dopustit. Po dopečení dám do myčky a mám klid.

    Odpovědět

  • Anna Anna(neregistrovaná)

    elina:a to se potom peklo vyklopené z formiček na plechu???

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: vanocni rohlicky plnene kremem plnene rohlicky cukrovi vánoční cukroví plněné rohlíčky plněné rohlíčky rohlíčky plněné krémem vánoční plněné rohlíčky plněné ořechové rohlíčky rohlíčky do formiček plněné rohlíčky krémem plněné vánoční rohlíčky cukroví plněné rohlíčky vanoční cukroví rohlíčky s kremem ořechové rohlíčky plněné krémem vánoční rohlíčky s krémem plněné rohlíčky s krémem plněné rohlíčky recept recept na plněné rohlíčky plněné rohlíčky vánoční babičiny rohlíčky plněné čokoládové rohlíčky

Zapomněl/a jsem heslo