Nutriční hodnoty (Bramborová polévka s pohankou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 685 kJ / 1 120 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,13 g |
| Tuky | 43,55 g |
| – nasycené | 26,34 g |
| – nenasycené | 15,64 g |
| –– mononenasycené | 11,69 g |
| –– polynenasycené | 3,95 g |
| ––– omega 3 | 0,55 g |
| Vláknina | 38,26 g |
| Cholesterol | 102 mg |
| Sodík | 205 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 135,75 g |
| – cukry | 14,62 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 140 g 140 g oloupané mrkve | Mrkev čerstvá | 140 g |
| 140 g 140 g řapíkatého celeru (nebo kořenového) | Celer řapíkatý | 140 g |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku, dle chuti | ||
| 30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 20 g 20 g sušených hub | Houby sušené směs | 20 g |
| cca 60 g 60 g pohanky - suché | Pohanka loupaná | 60 g |
| cca 1 l 1 l vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |