Nutriční hodnoty (Špaldová bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 164 kJ / 2 907 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 32,51 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 49,10 g |
Tuky | 107,23 g |
– nasycené | 37,54 g |
– nenasycené | 54,39 g |
–– mononenasycené | 25,48 g |
–– polynenasycené | 28,92 g |
––– omega 3 | 4,20 g |
Vláknina | 44,30 g |
Cholesterol | 915 mg |
Sodík | 389 mg |
Sůl | 0,81 g |
Sacharidy | 381,78 g |
– cukry | 85,96 g |
––– laktóza | 9,22 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
180 ml 180 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 180 ml |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
2-3 lžíce 2-3 lžíce třtinového cukru(nebo 50g cukru) | ||
citronová kůra z jednoho citronu | Citronová kúra čerstvá | |
50 g 50 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 50 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
200 g 200 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté | Mouka špaldová celozrnná hladká | 200 g |
200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
2 lžičky 2 lžičky droždí Dr Oetker | Droždí pekařské lisované | 10 g |
50 g 50 g sekaných rozinek namočených v rumu | Rozinky | 50 g |
1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
50 g 50 g mletých vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 50 g |