Nutriční hodnoty (Dýňový perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 9 050 kJ / 2 163 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,75 g |
| Tuky | 77,82 g |
| – nasycené | 8,41 g |
| – nenasycené | 61,60 g |
| –– mononenasycené | 43,70 g |
| –– polynenasycené | 17,91 g |
| ––– omega 3 | 4,98 g |
| Vláknina | 14,10 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 206 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 317,00 g |
| – cukry | 149,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g očištěné dýně | Dýně čerstvá | 250 g |
| 140 g 140 g cukru krupice | Cukr bílý | 140 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 60 ml 60 ml oleje | Olej řepkový | 60 ml |
| 220 g 220 g polohrubé mouky (dle potřeby) | Mouka pšeničná polohrubá | 220 g |
| 1 1 kypřicí prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá | |
| kakao | Kakao prášek | |
| nasekané ořechy | Vlašské ořechy | |
| strouhaný kokos | Kokos strouhaný | |
| marmeláda (nebo džem, povidla) | Marmeláda jahodová | |
| čokoláda | Čokoláda mléčná 30% | |
| čokoládová poleva | Čokoládová poleva |