Nutriční hodnoty (Kávový perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 552 kJ / 5 629 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 68,90 g |
| Tuky | 192,07 g |
| – nasycené | 20,08 g |
| – nenasycené | 151,34 g |
| –– mononenasycené | 76,08 g |
| –– polynenasycené | 75,26 g |
| ––– omega 3 | 15,79 g |
| Vláknina | 21,30 g |
| Cholesterol | 535 mg |
| Sodík | 451 mg |
| Sůl | 1,67 g |
| Sacharidy | 868,41 g |
| – cukry | 476,31 g |
| ––– laktóza | 14,21 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 200 g 200 g krystalového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 dl 1 dl oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 2,5 dl 2,5 dl vychlazené černé kávy (instantní, nebo turecká, scezená) | Káva espresso | 250 ml |
| 2 dl 2 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 lžíce 1 lžíce perníkového koření | Perníkové koření | 15 g |
| ½ l žičky žičky skořice | Skořice ceylonská | |
| kůra z 1 1 citrona | ||
| 100 g 100 g mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 100 g |
| 250 g 250 g moučkového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 2 lžíce 2 lžíce instantní kávy (nezalité) | Káva instantní sušená | 30 g |
| 6 lžic 6 lžic horkého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 90 ml |