Nutriční hodnoty (Zelný list po maďarsku (Sarma po maďarsku))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 242 kJ / 3 882 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 182,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 158,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,24 g |
| Tuky | 267,52 g |
| – nasycené | 130,65 g |
| – nenasycené | 122,09 g |
| –– mononenasycené | 101,79 g |
| –– polynenasycené | 20,30 g |
| ––– omega 3 | 1,22 g |
| Vláknina | 25,87 g |
| Cholesterol | 1,06 g |
| Sodík | 11,42 g |
| Sůl | 27,76 g |
| Sacharidy | 174,70 g |
| – cukry | 44,66 g |
| ––– laktóza | 7,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200-300 g 200-300 g mletého masa (může být míchané i jen vepřové), | Vepřový ořez | 250 g |
| 150 g 150 g polouvařené rýže | Rýže bílá | 150 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku (lze vynechat) | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| 1 1 malé vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
| 100 g 100 g špeku | Špek | 100 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| trochu trochu Podravky (tu lze vynechat) | Kořenící směs sypká | |
| 4 4 až 6 listů hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 40 g 40 g sádla | Sádlo vepřové | 40 g |
| 600-700 g 600-700 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 650 g |
| 400-600 g 400-600 g uzeného vepřového masa | Vepřová plec uzená | 500 g |
| 2 2 větší nebo 4 malé klobásky maďarského typu (lze vynechat) | ||
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | 15 g |