Nutriční hodnoty (Zelný list po maďarsku (Sarma po maďarsku))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 242 kJ / 3 882 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 182,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 158,48 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,24 g |
Tuky | 267,52 g |
– nasycené | 130,65 g |
– nenasycené | 122,09 g |
–– mononenasycené | 101,79 g |
–– polynenasycené | 20,30 g |
––– omega 3 | 1,22 g |
Vláknina | 25,87 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 11,42 g |
Sůl | 27,76 g |
Sacharidy | 174,70 g |
– cukry | 44,66 g |
––– laktóza | 7,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200-300 g 200-300 g mletého masa (může být míchané i jen vepřové), | Vepřový ořez | 250 g |
150 g 150 g polouvařené rýže | Rýže bílá | 150 g |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku (lze vynechat) | Česnek čerstvý | 10.5 g |
1 1 malé vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
100 g 100 g špeku | Špek | 100 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
trochu trochu Podravky (tu lze vynechat) | Kořenící směs sypká | |
4 4 až 6 listů hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | |
40 g 40 g sádla | Sádlo vepřové | 40 g |
600-700 g 600-700 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 650 g |
400-600 g 400-600 g uzeného vepřového masa | Vepřová plec uzená | 500 g |
2 2 větší nebo 4 malé klobásky maďarského typu (lze vynechat) | ||
250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
1-2 lžíce 1-2 lžíce mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | 15 g |