Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zelný list po maďarsku (Sarma po maďarsku))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 242 kJ /
3 882 kcal
Bílkoviny182,72 g
– z toho živočišné bílkoviny158,48 g
– z toho rostlinné bílkoviny24,24 g
Tuky267,52 g
– nasycené130,65 g
– nenasycené122,09 g
–– mononenasycené101,79 g
–– polynenasycené20,30 g
––– omega 31,22 g
Vláknina25,87 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 11,42 g
Sůl27,76 g
Sacharidy174,70 g
– cukry44,66 g
––– laktóza7,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200-300 g 200-300 g mletého masa (může být míchané i jen vepřové), Vepřový ořez 250 g
150 g 150 g polouvařené rýže Rýže bílá 150 g
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku (lze vynechat) Česnek čerstvý 10.5 g
1 1 malé vajíčko Vejce slepičí 70 g
100 g 100 g špeku Špek 100 g
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
pepř Pepř černý
sůl Sůl mořská
trochu trochu Podravky (tu lze vynechat) Kořenící směs sypká
4 4 až 6 listů hlávkového zelí Zelí bílé čerstvé
40 g 40 g sádla Sádlo vepřové 40 g
600-700 g 600-700 g kysaného zelí Zelí bílé kvašené 650 g
400-600 g 400-600 g uzeného vepřového masa Vepřová plec uzená 500 g
2 2 větší nebo 4 malé klobásky maďarského typu (lze vynechat)
250 ml 250 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 250 ml
1-2 lžíce 1-2 lžíce mouky na zahuštění Mouka pšeničná hladká 15 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.