Nutriční hodnoty (Segedínský guláš s hlávkovým zelím podle dědy Imríška)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 098 kJ / 740 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 105,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,60 g |
Tuky | 17,20 g |
– nasycené | 4,21 g |
– nenasycené | 8,82 g |
–– mononenasycené | 6,92 g |
–– polynenasycené | 1,90 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 356 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 24,00 g |
– cukry | 12,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g vepřového masa (libovější bůček nebo raději plecko) | Vepřová kýta | 500 g |
1 1 velká nebo 2 menší cibule | ||
500-700 g 500-700 g hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | 600 g |
sádlo (nebo olej) pod maso i pod zelí | Sádlo vepřové | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
sladká paprika + špetka špetka pálivé papriky (lze vynechat) | Paprika červená sušená | |
trochu trochu kmínu | Kmín | |
smetana + polohrubá mouka na zahuštění | Mouka pšeničná polohrubá |