Nutriční hodnoty (Segedínský guláš s hlávkovým zelím podle dědy Imríška)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 098 kJ / 740 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 105,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,60 g |
| Tuky | 17,20 g |
| – nasycené | 4,21 g |
| – nenasycené | 8,82 g |
| –– mononenasycené | 6,92 g |
| –– polynenasycené | 1,90 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 15,60 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 356 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 24,00 g |
| – cukry | 12,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřového masa (libovější bůček nebo raději plecko) | Vepřová kýta | 500 g |
| 1 1 velká nebo 2 menší cibule | ||
| 500-700 g 500-700 g hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | 600 g |
| sádlo (nebo olej) pod maso i pod zelí | Sádlo vepřové | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| sladká paprika + špetka špetka pálivé papriky (lze vynechat) | Paprika červená sušená | |
| trochu trochu kmínu | Kmín | |
| smetana + polohrubá mouka na zahuštění | Mouka pšeničná polohrubá |