Nutriční hodnoty (Smažené jahody v těstíčku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 592 kJ / 619 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,30 g |
| Tuky | 13,41 g |
| – nasycené | 4,46 g |
| – nenasycené | 8,08 g |
| –– mononenasycené | 4,33 g |
| –– polynenasycené | 3,75 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 10,25 g |
| Cholesterol | 275 mg |
| Sodík | 283 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 78,35 g |
| – cukry | 74,90 g |
| ––– laktóza | 10,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 ml 200 ml podmáslí | Podmáslí | 200 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 3 lžíce 3 lžíce cukru krupice - rovné | Cukr bílý | 36 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| cca 150 g 150 g hladké mouky, dle hustoty těsta | ||
| půl lžičky lžičky jedlé sody | Jedlá soda | |
| cca 400-500 g cca 400-500 g pevných jahod + čerstvé k podávání | Jahody čerstvé | 450 g |
| zakysaná smetana nebo bílý jogurt | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| zmrzlina dle chuti | Zmrzlina vanilková | |
| skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| olej na smažení | Olej řepkový |