Nutriční hodnoty (Guláš - pravý hospodský)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 18 224 kJ / 4 356 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 348,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 319,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,64 g |
| Tuky | 235,22 g |
| – nasycené | 116,03 g |
| – nenasycené | 114,53 g |
| –– mononenasycené | 82,69 g |
| –– polynenasycené | 31,84 g |
| ––– omega 3 | 0,99 g |
| Vláknina | 90,33 g |
| Cholesterol | 878 mg |
| Sodík | 6,13 g |
| Sůl | 15,00 g |
| Sacharidy | 188,82 g |
| – cukry | 63,30 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg hovězí kližky | Hovězí kližka | 1500 g |
| 1 kg 1 kg cibule | Cibule čerstvá | 1000 g |
| 150-200 g 150-200 g sádla | Sádlo vepřové | 175 g |
| 2 l 2 l vřelého vývaru (nebo vody a 3 kostky hovězího bujónu) | Vývar masový | 2000 ml |
| 1 plechovka 1 plechovka rajského protlaku (nebo 400 ml pyré) | Protlak rajčatový | |
| 15 stroužků 15 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 105 g |
| 2 lžíce 2 lžíce majoránky | Majoránka sušená | 40 g |
| 2 lžíce 2 lžíce červené papriky | Paprika červená čerstvá | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mletého kmínu (mletý a celý) | Kmín mletý | 15 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky soli | Sůl mořská | 12 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky pepře | Pepř černý | 7.5 g |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce jíšky | Jíška máslová | 52.5 ml |
| cibule pokrájená na půlměsíčky | Cibule čerstvá |