Nutriční hodnoty (Houbové rizoto od Habrďáka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 14 187 kJ / 3 391 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,09 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 41,29 g |
Tuky | 149,29 g |
– nasycené | 95,41 g |
– nenasycené | 53,25 g |
–– mononenasycené | 47,18 g |
–– polynenasycené | 6,08 g |
––– omega 3 | 0,57 g |
Vláknina | 38,64 g |
Cholesterol | 473 mg |
Sodík | 1,60 g |
Sůl | 3,87 g |
Sacharidy | 381,30 g |
– cukry | 36,52 g |
––– laktóza | 10,95 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g hub (čerstvých, nebo sušených) | Hřib čerstvý | 300 g |
150 g 150 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
1 hrst 1 hrst petrželky | Petržel nať čerstvá | |
200-300 ml 200-300 ml bílého vína | Víno bílé suché | 250 ml |
150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
400 g 400 g rýže | Rýže bílá | 400 g |
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru (může být i z kostky) | Vývar zeleninový | 1500 ml |
8 stroužků 8 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 56 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |