Nutriční hodnoty (Šťouchané brambory s květákem a slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 444 kJ / 1 540 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,60 g |
| Tuky | 126,95 g |
| – nasycené | 61,67 g |
| – nenasycené | 63,25 g |
| –– mononenasycené | 54,08 g |
| –– polynenasycené | 9,17 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 15,40 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 2,49 g |
| Sůl | 6,28 g |
| Sacharidy | 71,83 g |
| – cukry | 10,33 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 250-300 g 250-300 g květáku (nebo brokolice) | Květák čerstvý | 275 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| česnek dle chuti (nebo čerstvě nasekané bylinky) | Česnek čerstvý | |
| 150 g 150 g libovější uzené slaniny | Špek | 150 g |
| máslo (nebo vysmažený tuk ze slaniny) | Máslo kravské |