Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s polentovými knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 941 kJ / 1 181 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,63 g |
| Tuky | 50,60 g |
| – nasycené | 17,10 g |
| – nenasycené | 30,88 g |
| –– mononenasycené | 24,74 g |
| –– polynenasycené | 6,14 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 75,60 g |
| Cholesterol | 310 mg |
| Sodík | 2,02 g |
| Sůl | 5,07 g |
| Sacharidy | 105,15 g |
| – cukry | 31,29 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 3 řapíky 3 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1500 g |
| bílá část pórku | Pórek čerstvý | |
| 5 růžiček 5 růžiček kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| celerová nať | Petržel nať čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| masový vývar nebo voda | Vývar masový | |
| 200 ml 200 ml vody | Voda | 200 ml |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 75 g 75 g instantní polenty | Polenta | 75 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké kukuřičné mouky (podle potřeby) | Mouka kukuřičná hladká | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |