Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka s polentovými knedlíčky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie4 941 kJ /
1 181 kcal
Bílkoviny38,45 g
– z toho živočišné bílkoviny8,82 g
– z toho rostlinné bílkoviny29,63 g
Tuky50,60 g
– nasycené17,10 g
– nenasycené30,88 g
–– mononenasycené24,74 g
–– polynenasycené6,14 g
––– omega 30,11 g
Vláknina75,60 g
Cholesterol 310 mg
Sodík 2,02 g
Sůl5,07 g
Sacharidy105,15 g
– cukry31,29 g
––– laktóza0,16 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 3 mrkve Mrkev čerstvá 150 g
3 řapíky 3 řapíky celeru Celer bulva čerstvá 1500 g
bílá část pórku Pórek čerstvý
5 růžiček 5 růžiček kapusty Kapusta hlávková čerstvá
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje Olej olivový 22 ml
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
petrželka Petržel nať čerstvá
celerová nať Petržel nať čerstvá
libeček Libeček čerstvý
masový vývar nebo voda Vývar masový
200 ml 200 ml vody Voda 200 ml
20 g 20 g másla Máslo kravské 20 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
75 g 75 g instantní polenty Polenta 75 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1 lžíce 1 lžíce hladké kukuřičné mouky (podle potřeby) Mouka kukuřičná hladká
petrželka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.