Nutriční hodnoty (Osso buco (telecí, nebo hovězí kližka s morkovou kostí) na rajčatech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 669 kJ / 399 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,05 g |
| Tuky | 41,07 g |
| – nasycené | 26,54 g |
| – nenasycené | 14,04 g |
| –– mononenasycené | 13,00 g |
| –– polynenasycené | 1,04 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 2,45 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 5,65 g |
| – cukry | 0,75 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 porce 3 porce osso buca | ||
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 1 1 velká šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| ½ l hovězího vývaru | Vývar hovězí | |
| ½ l bílého vína | Víno bílé suché | |
| 1 plechovku 1 plechovku krájených rajčat | Rajče červené čerstvé | |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| kůru z jednoho citronu | Citrón čerstvý | |
| 1 hrst 1 hrst plocholisté petrželky | Petržel nať čerstvá |