Krůtí roláda dušená

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Drůbeží maso 22 názorů

Suroviny

krůtí prsa
2 cibule
1 vejce
1 rajče
1 červená paprika
3 plátky moravského uzeného nebo šunku, salám ap
kus pórku
2-3 plátky nivy
koření na pečené kuře
1 lžíce hořčice
provensálské bylinky
olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z krůtího masa si uděláme plát, který naklepeme, posolíme, popepříme, potřeme hořčicí a posypeme troškou provensálských bylinek. Roládu naplníme, nejprve poskládáme moravské uzané po celém plátu a doprostřed dáme plátky nivy,vejce nakrájené na 4 dílky,zrovna tak pórek,rajče a z každé strany 2 pruhy papriky (viz fotka). Plát stočíme do rolády a převážeme,potřeme rukama olejem a posypeme kořením na pečení kuřete.

  2. Do hrnce dáme na olej zprudka osmahnout hotovou roládu ze všech stran - maso se nám zatáhne, pak vyndáme a na výpeku osmažíme pokrájené cibule nadrobno. K ní dáme roládu, zalijeme malým množstvím vody a dusíme. Občas otočíme a podléváme na šťávu. Když je roláda měkká, tak jí vyndáme na prkénko a šťávu mírně zajíškujeme, nebo zahustíme Solamylem rozpuštěným v troše vody, převaříme a máme hotovo.

Poznámka

Šťáva z rolády má výbornou chuť, můžeme k ní jako přílohu udělat v podstatě všechno, co kdo rád.

Zdroj: žádný není, je to moje improvizace.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí roláda dušená

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Romča:Děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že chutnalo:-p;-)

    Odpovědět

  • Romča Romča(neregistrovaná)

    Suprová dobrota to můžu:-p:yes:

    Odpovědět

  • evík evík

    Bibinko, velice chutná roláda,byla v sobotu k obědu.Posílám bodík a ukládám do oblíbených.:-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    A samozřejmě máš boďku,neboť rolády jsou vděčné jídlo které stojí za tu trošku:-Opráce navíc a navíc jsou móóóc dobroučké:-p:-D:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Cháááááá!!! Ještě jednou, tedy. Všimla sis Bibi, že tady mám i fotku?:-D:-)) Já jsem to dělala a bylo to úžsné, jen jsem použila kuřecí vykostěné stehna:-)):-D:-))bože, jsem asi zamilovaná!:-)):-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jééééžiši! Bibi promiň:-)):-D, já jsem si vůbec nevšimla, že ten komentář je u toho receptu! Díky!:-)):-D:-)):-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bibi a kde?:-)):-D:-)):-D aspoň přesný název, najdu si to!:-D:-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jasně Jani, tu je;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Milane,kdyby jsi stočil, taky by to nebyla až taková chyba, ale je pravda, že ta nádivka by tolik nevynikla, to maso kolem by bylo otočený tak 2x. Na tom mém druhém obrázku je to docela dobře vidět, jak zbývají ty 2 kusy, které se přehnou přes sebe. Budeš-li to dělat, tak dobrou chuť a ať se Ti povede:yes:;-):-p

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Jani, v té miniverzi to vypadá taky velmi dobře :-p

    Odpovědět

  • Milan Milan(neregistrovaný)

    Bibinko, děkuji za vysvětlení. Myslel jsem si to, jenom jsem chtěl upřesnit postup. V receptu si totiž napsala, že plát stočíme. Jenomže stočit a přeložit je rozdíl. Děkuji za vysvětlení.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Milane, ty ingredience na plnění, dáš doprostřed toho plátku masa a pak z obou stran maso přeložíš přes sebe a konce tak jako zastrkáš dovnitř a svážeš nití, nebo sešpendlíš kovovými spojkami pro tyto účely. Čili, ten plát máš víceméně jako ovál, ty delší rtany máš na přeložení přes sebe a na tu užší stranu dáváš svisle náplň a klidně na sebe, aby ti to šlo dobře přehnout.;-)Chápeš to,jde o poprvé, pak to budeš dělat jako mistr kuchař. Snad jsem Ti to vylíčila pochopitelně a když, tak se ptej, ráda Ti odpovím.:yes:

    Odpovědět

  • Milan Milan(neregistrovaný)

    Roládu stočíte (rolujete) nebo jen konce masa přeložíte přes náplň? Dívám se na fotografii(naskládaná náplň na mase)a nevím si představit jak roládu stočit, aby náplň zůstala zabalená v mase. Děkuji za vysvětlení

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jani R.,proč by to mělo vadit? To je jenom dobře,fotka je prima. Ale už jdi padnout do peřííííí a potit-povinně!!!:-D
    Jak je vidět, bude to dobrý s jakýmkoliv masem a představuju si chuťově třeba králičí maso. To by také mohlo být žůžo, až na to kde ho vzít,že.;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jo a jestli to nevadí, přidávám foto!:-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: krůtí roláda krůtí roláda recept kruti rolada recepty rolada z krutiho masa rolada z krutiho stehna roláda z krutich prsou krůtí roláda ze stehna recept krůtí roláda recept roláda z krutího stehna dusene kruti maso recept na krutí maso roláda recepty na masové rolády z krůtího nebo kuřecího masa recepty krůtí roláda recept na krůtí roládu náplň do krútí rolády recepty na krůtí maso roláda krůtí prsa roláda roláda z krůtího prsa recepty na dušené krůtí maso rolada z krutich stehen

Zapomněl/a jsem heslo