

Krůtí roláda dušená
Suroviny
- krůtí prsa
- 2 cibule
- 1 vejce
- 1 rajče
- 1 červená paprika
- 3 plátky moravského uzeného nebo šunku, salám ap
- kus pórku
- 2-3 plátky nivy
- koření na pečené kuře
- 1 lžíce hořčice
- provensálské bylinky
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Z krůtího masa si uděláme plát, který naklepeme, posolíme, popepříme, potřeme hořčicí a posypeme troškou provensálských bylinek. Roládu naplníme, nejprve poskládáme moravské uzané po celém plátu a doprostřed dáme plátky nivy,vejce nakrájené na 4 dílky,zrovna tak pórek,rajče a z každé strany 2 pruhy papriky (viz fotka). Plát stočíme do rolády a převážeme,potřeme rukama olejem a posypeme kořením na pečení kuřete.
Do hrnce dáme na olej zprudka osmahnout hotovou roládu ze všech stran - maso se nám zatáhne, pak vyndáme a na výpeku osmažíme pokrájené cibule nadrobno. K ní dáme roládu, zalijeme malým množstvím vody a dusíme. Občas otočíme a podléváme na šťávu. Když je roláda měkká, tak jí vyndáme na prkénko a šťávu mírně zajíškujeme, nebo zahustíme Solamylem rozpuštěným v troše vody, převaříme a máme hotovo.
Poznámka od kuchařky
Šťáva z rolády má výbornou chuť, můžeme k ní jako přílohu udělat v podstatě všechno, co kdo rád.
Zdroj: žádný není, je to moje improvizace.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krůtí roláda dušená
-
Romča:Děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že chutnalo
-
Suprová dobrota to můžu
-
Bibinko, velice chutná roláda,byla v sobotu k obědu.Posílám bodík a ukládám do oblíbených.
-
A samozřejmě máš boďku,neboť rolády jsou vděčné jídlo které stojí za tu trošku
práce navíc a navíc jsou móóóc dobroučké
-
Cháááááá!!! Ještě jednou, tedy. Všimla sis Bibi, že tady mám i fotku?
Já jsem to dělala a bylo to úžsné, jen jsem použila kuřecí vykostěné stehna
bože, jsem asi zamilovaná!
-
Jééééžiši! Bibi promiň
, já jsem si vůbec nevšimla, že ten komentář je u toho receptu! Díky!
-
Bibi a kde?
aspoň přesný název, najdu si to!
-
Jasně Jani, tu je
-
Milane,kdyby jsi stočil, taky by to nebyla až taková chyba, ale je pravda, že ta nádivka by tolik nevynikla, to maso kolem by bylo otočený tak 2x. Na tom mém druhém obrázku je to docela dobře vidět, jak zbývají ty 2 kusy, které se přehnou přes sebe. Budeš-li to dělat, tak dobrou chuť a ať se Ti povede
-
Jani, v té miniverzi to vypadá taky velmi dobře
-
Bibinko, děkuji za vysvětlení. Myslel jsem si to, jenom jsem chtěl upřesnit postup. V receptu si totiž napsala, že plát stočíme. Jenomže stočit a přeložit je rozdíl. Děkuji za vysvětlení.
-
Milane, ty ingredience na plnění, dáš doprostřed toho plátku masa a pak z obou stran maso přeložíš přes sebe a konce tak jako zastrkáš dovnitř a svážeš nití, nebo sešpendlíš kovovými spojkami pro tyto účely. Čili, ten plát máš víceméně jako ovál, ty delší rtany máš na přeložení přes sebe a na tu užší stranu dáváš svisle náplň a klidně na sebe, aby ti to šlo dobře přehnout.
Chápeš to,jde o poprvé, pak to budeš dělat jako mistr kuchař. Snad jsem Ti to vylíčila pochopitelně a když, tak se ptej, ráda Ti odpovím.
-
Roládu stočíte (rolujete) nebo jen konce masa přeložíte přes náplň? Dívám se na fotografii(naskládaná náplň na mase)a nevím si představit jak roládu stočit, aby náplň zůstala zabalená v mase. Děkuji za vysvětlení
-
Jani R.,proč by to mělo vadit? To je jenom dobře,fotka je prima. Ale už jdi padnout do peřííííí a potit-povinně!!!
Jak je vidět, bude to dobrý s jakýmkoliv masem a představuju si chuťově třeba králičí maso. To by také mohlo být žůžo, až na to kde ho vzít,že. -
Jo a jestli to nevadí, přidávám foto!