Nutriční hodnoty (Bílá polévka se ztraceným vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 217 kJ / 1 486 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 47,39 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,30 g |
| Tuky | 113,17 g |
| – nasycené | 62,03 g |
| – nenasycené | 39,16 g |
| –– mononenasycené | 31,91 g |
| –– polynenasycené | 7,25 g |
| ––– omega 3 | 1,24 g |
| Vláknina | 5,00 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 501 mg |
| Sůl | 1,09 g |
| Sacharidy | 60,63 g |
| – cukry | 10,50 g |
| ––– laktóza | 7,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l uzeného vývaru | Vývar vepřový | 1000 ml |
| kousek kousek uzeného masa nebo anglické slaniny | Vepřová plec uzená | |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 4 4 střední brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| ocet | Ocet lihový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| kmín | Kmín | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 2 pl 2 pl hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| kopr | Kopr nať čerstvý |