

Kuřecí stehna pečená v zelenině
Suroviny 4 porce
- kuřecí stehna 4 ks
- sůl
- pepř mletý
- (bylinky čerstvé)
- bazalka 1 lžíce
- oregano 1 lžíce
- provensálské koření rovná lžička
- máslo 1 lžička
- (zelenina na dušení)
- rajčata 4 ks
- kapie
- paprika maďarská
- cuketa malá
- cibule
- česnek 3 - 4 stroužky
- sůl
- cukr
- mozzarella
- žampiony 5 ks
- mouka hladká 1 lžička
Postup přípravy receptu
Do pekáčku dáme máslo a vložíme omytá kuřecí stehna.
Stehna osolíme, jemně opepříme a vložíme nezakrytá do horké trouby (190°C) na 15 min - 20 min.
Nepodléváme, jen je necháme řádně "zatáhnout".
Mezitím zeleninu na dušení, (žampiony ne) nakrájíme na jemno, dáme do hlubší pánve, jemně osolíme a osladíme a necháme dusit pod pokličkou asi 10 min., poté pokličku odstraníme a zeleninu dusíme do mírného zhoustnutí.
Před vypnutím přidáme nahrubo nasekané bylinky.
Dobře "zatažená" stehna pokryjeme v pekáči zeleninovou směsí, podlijeme troškou vody nebo vývaru (nesmí to plavat), přiklopíme a pečeme v troubě do změknutí.
Deset minut před koncem pečení přidáme na půlky nakrájené žampiony, dle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou ve trošce vody, (nemusí se) a přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu.
Vrátíme zpět do trouby a necháme dopéct.
Jako příloha se hodí rýže, brambory,..
Poznámka od kuchařky
Já mám zeleninu už zavařenou v malých skleničkách od tatarky a používám ji pod masa.1 sklenička je tak na 4 porce.Ale kdo nerad zavařuje, lze ji udělat jako je napsáno v receptu, jen na pánvi.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí stehna pečená v zelenině
-
Děkuji za recept, bylo to vynikající
-
Moc dobre,do pekačku přidavam i brambory vynikajici moc diky.
-
Jani(neregi.)s tou "příšerností" u vaření,to určitě nebude tak zlé
.Jsem moc ráda,že manželovi chutnalo a doufám že vám taky
.
-
děkan za recept, já jsem normálně příšerná kuchařka a manžel naopak vaří jako bůh, tuhle dobrotu, ale zblajznul a olizoval se až za ušima
-
Zdenkamilan
moc mě těší,že jste si na vyzkoušení vybrala můj receptík
,ale ještě víc to,že u vás chutnalo
.Moc vás tu na topkách vítám a přeji,ať vám odsud vše chutná
.
Pipredíky za pochvalu
.
-
Dávám bodík,tento recept je opravdu velmi dobrý.Chutnalo všem!A to mám doma mlsouny!Díky za nápad!Zase jsem obohatila svuj jídelníček nečím novým!
-
Mirčo, to je paráda!
Bodík jsem už dala dřív
-
Lusindo
tak jsem ti to naťukala sem
http://www.toprecepty.cz/recept/7977-zeleninova-sm....Kdyby bylo cokoliv nejasné,tak piš
.Já v Itálii nikdy nebyla,tak to mám alespoň takhle
.
-
Miri recept super, ale já jsem zavařovánímnepolíbená...tudíž na jak dlouho a kolik?To nevypadá, to bude super..už cítím Itálii, moře, víno, tůrující skůtry místních hochů(a já sedím v hotelu a skučím, že mi není dvacet
)
-
Mirčo, dík za voňavý recept
, určitě vyzkouším
. Posílám patnáctý bodík.
-
Děkuji všem moc za milé komentáře
.Špagetko
zeleninu si zavařuji,jednak aby byla vždy při ruce a taky proto,že v zimě je v obchodech nekřesťansky drahá,tak ať zbytečně neutrácím
.Použít se dá pod špagety
,na pizzu,na vepř.plátky,..Elizo
myslím že pokud dáš trošku víc rajčet a vynecháš papriku,tak se taky nic nestane
a myslím že by do toho šel i tvůj oblíbený lilek
.
-
Mirčo, to vypadá tak skvěle, že snad vezmu na milost i tu teplou papriku, kterou jím jen v ratatouille
.
Ukládám k vyzkoušení, tvoje recepty mě nikdy nezklamaly. -
Mirčo, máš hezké fotky.
Zdravé jídlo, hezky připravené.+
-
Mirčo, určitě vyzkouším
+
-
Mirčo, to fakt zavání Itálií.
Mám v oblíbených a tobě boďula!