Nutriční hodnoty (Vaječno-žampionové knedlíčky do polévky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 536 kJ / 367 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,61 g |
| Tuky | 22,89 g |
| – nasycené | 5,54 g |
| – nenasycené | 10,58 g |
| –– mononenasycené | 8,43 g |
| –– polynenasycené | 2,15 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 5,67 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 306 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 11,55 g |
| – cukry | 4,41 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| kousek kousek másla pod cibuli | Cibule čerstvá | |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4-5 4-5 žampionů | Žampion čerstvý | |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| usekaná zelená petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| 1 1 syrové vejce na spojení hmoty | Vejce slepičí | 70 g |