Nutriční hodnoty (Pórková omáčka s vejci a kapary)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 527 kJ / 604 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,18 g |
| Tuky | 41,05 g |
| – nasycené | 15,35 g |
| – nenasycené | 17,45 g |
| –– mononenasycené | 14,34 g |
| –– polynenasycené | 3,11 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 1,88 g |
| Cholesterol | 950 mg |
| Sodík | 766 mg |
| Sůl | 1,69 g |
| Sacharidy | 21,66 g |
| – cukry | 3,06 g |
| ––– laktóza | 1,98 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
| 3-4 3-4 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 245 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kaparů | Kapary | 15 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce drobně nasekaného kopru (pažitky) | Kopr nať čerstvý | 37.5 g |
| hrnek hrnek masového vývaru | Vývar masový | |
| hrnek hrnek mléka+podle potřeby na zředění | ||
| 50 ml 50 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| pár kapek kapek z citronu | Citrón čerstvý | |
| špetka špetka cukru | Cukr bílý |