Nutriční hodnoty (Gurmánské zapečené brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 921 kJ / 937 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,48 g |
| Tuky | 43,29 g |
| – nasycené | 22,72 g |
| – nenasycené | 14,98 g |
| –– mononenasycené | 12,64 g |
| –– polynenasycené | 2,34 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 14,45 g |
| Cholesterol | 618 mg |
| Sodík | 868 mg |
| Sůl | 2,02 g |
| Sacharidy | 79,00 g |
| – cukry | 13,70 g |
| ––– laktóza | 3,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 ks 8 ks brambor | Brambor zimní | 400 g |
| olivový olej dle potřeby | Olej olivový | |
| 1 1 menší uzený kříž ( kupuji u Zemana vedle Penny) | ||
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| 10 dkg 10 dkg goudy | Gouda 45% t. v s. | 100 g |
| několik několik lístků libečku | Libeček čerstvý | |
| 3 větvičky 3 větvičky petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| svazek svazek pažitky | Pažitka čerstvá | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 smetanu 12% | Smetana kravská sladká 12% | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 červená špičatá paprika | Paprika bílá čerstvá | |
| 15 ks 15 ks černých oliv | Olivy čerstvé zralé | |
| 2 stvoly 2 stvoly řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| hrst hrst tenkých zelených fazolových lusků nebo zelený hrášek | Fazolky čerstvé | |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |