

Celerové lívance
Suroviny
- 1 menší celer
- 5 vajec
- 2-3 lžíce mléka
- asi 150 g strouhaného sýra (výraznější je lepší)
- sůl
- pepř
- pažitka
Postup přípravy receptu
Syrový celer nastrouháme najemno, přidáme vejce rozšlehané v mléce, nasekanou pažitku, zasypeme sýrem.
Ochutíme a smažíme v lívanečníku.
Poznámka od kuchařky
Pokud je v lívanečníku méně oleje, tak jdou hůře obracet. Jsou výborné, šťavnaté. Můžeme přidat nakrájený salám.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Celerové lívance
-
Super, moc dobré a jednouché
-
Dnes jsem pekla v troubě na 180°C 20 minut po jedné a 5 po druhé straně, jsou výborné. Do těsta jsem přidala sušené bylinky a pár lžic oleje, dala jsem jen 3 vejce, nedával mléko a celer napřed posolila a vymačkala.
-
Bahula:
-
Úžasný recept
chutné, lehce stravitelné a jednoduché
-
Marta:Lívance byly výborné. Dala jsem si k nim česnekový dip
. Nemám jich takové nafouklé jako Ty, protože jsem měla pouze 100g sýru, ale na chuti to jistě nic nezměnilo
-
Tenhle recept mám už dlouho uložený, že ho vyzkouším. No, proč ne s vajíčky za 70 kč 10 kusů?
Mne by šlak trefil!
-
Celerová dobrota
to můžu
+
-
Taničko, jsem ráda, že lívance chutnaly. Vajec dávám skutečně pět, směs je řídší, zahušťuju podle potřeby dalším celerem nebo přistrouhám sýr
-
Lívance jsem udělala, byly dobré, jen si nejsem jistá s tím množsvím ingrediencí, je to opravdu správně? Měla jsem jenom tři vejce a poměrne dost celeru, přesto bylo jídlo až příliš "vajíčkové", v podstatě spíš jako omeleta. Neumím si představit, že by tam mělo být vajec pět..???
-
Tak to nema chybu.. Zrovna se ucim jist celer :) a myslim, ze timhle zpusobem by to urcite slo
Posilam bod a zkusim...
-
už jsem to vyzkoušel,mooooc dobré,jen musím vychytat konzistenci.Zařadím to do jídelníčkua vyzkouším jestli k tomu hořčici,kečup čí křen,ale prostě je to dobrota.Dám bodík
-
vyzkoušíme, vypadá to suprově
bod
-
No Marti, kde jsi se zatoulala
Už jsem tě tu párkrát hledala a ty nikde a táááákovou dobu šmankote
Tak tě tu ráda vidím.
No a lívance mi nějak utekly a přitom budou dost dobré. Dávám ti boda
-
myslela jsem tím spíš nějaký tvrdý sýr vhodný na strouhání (madeland, královský...)
-
Píšete že výraznější sýr je lepší.To znamená třeba nivu?