Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie13 076 kJ /
3 125 kcal
Bílkoviny146,68 g
– z toho živočišné bílkoviny138,16 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,52 g
Tuky210,08 g
– nasycené110,98 g
– nenasycené53,81 g
–– mononenasycené47,96 g
–– polynenasycené5,86 g
––– omega 31,15 g
Vláknina15,48 g
Cholesterol 546 mg
Sodík 442 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy155,90 g
– cukry108,78 g
––– laktóza8,24 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
600 g 600 g hovězího krku Hovězí krkovice 600 g
100 g 100 g cibule Cibule čerstvá 100 g
4 lžíce 4 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 40 g
80 g 80 g másla Máslo kravské 80 g
(lze nahradit olejem nebo bezlaktózovým máslem) Olej řepkový
200 ml 200 ml 33% smetany Smetana kravská sladká 12% 200 ml
svazek svazek kopru Kopr nať čerstvý
2 2 citrony Citrón čerstvý 180 g
3-4 lžíce 3-4 lžíce cukru Cukr bílý 87.5 g
sůl Sůl mořská
4 4 bobkové listy Bobkový list sušený
6 kuliček 6 kuliček nového koření Nové koření
8 kuliček 8 kuliček celého pepře Pepř černý
1,5 litru 1,5 litru vody Voda 1500 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.