Nutriční hodnoty (Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 13 076 kJ / 3 125 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 146,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 138,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,52 g |
| Tuky | 210,08 g |
| – nasycené | 110,98 g |
| – nenasycené | 53,81 g |
| –– mononenasycené | 47,96 g |
| –– polynenasycené | 5,86 g |
| ––– omega 3 | 1,15 g |
| Vláknina | 15,48 g |
| Cholesterol | 546 mg |
| Sodík | 442 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 155,90 g |
| – cukry | 108,78 g |
| ––– laktóza | 8,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g hovězího krku | Hovězí krkovice | 600 g |
| 100 g 100 g cibule | Cibule čerstvá | 100 g |
| 4 lžíce 4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| (lze nahradit olejem nebo bezlaktózovým máslem) | Olej řepkový | |
| 200 ml 200 ml 33% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| svazek svazek kopru | Kopr nať čerstvý | |
| 2 2 citrony | Citrón čerstvý | 180 g |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce cukru | Cukr bílý | 87.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 8 kuliček 8 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 1,5 litru 1,5 litru vody | Voda | 1500 ml |