Nutriční hodnoty (Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 13 076 kJ / 3 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 138,16 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,52 g |
Tuky | 210,08 g |
– nasycené | 110,98 g |
– nenasycené | 53,81 g |
–– mononenasycené | 47,96 g |
–– polynenasycené | 5,86 g |
––– omega 3 | 1,15 g |
Vláknina | 15,48 g |
Cholesterol | 546 mg |
Sodík | 442 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 155,90 g |
– cukry | 108,78 g |
––– laktóza | 8,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g hovězího krku | Hovězí krkovice | 600 g |
100 g 100 g cibule | Cibule čerstvá | 100 g |
4 lžíce 4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
(lze nahradit olejem nebo bezlaktózovým máslem) | Olej řepkový | |
200 ml 200 ml 33% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
svazek svazek kopru | Kopr nať čerstvý | |
2 2 citrony | Citrón čerstvý | 180 g |
3-4 lžíce 3-4 lžíce cukru | Cukr bílý | 87.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
8 kuliček 8 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
1,5 litru 1,5 litru vody | Voda | 1500 ml |