Nutriční hodnoty (Letní oběd z nových brambor)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 8 608 kJ / 2 057 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 71,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,50 g |
| Tuky | 134,80 g |
| – nasycené | 65,22 g |
| – nenasycené | 60,18 g |
| –– mononenasycené | 50,06 g |
| –– polynenasycené | 10,12 g |
| ––– omega 3 | 1,28 g |
| Vláknina | 12,10 g |
| Cholesterol | 1,01 g |
| Sodík | 2,84 g |
| Sůl | 7,28 g |
| Sacharidy | 116,80 g |
| – cukry | 10,15 g |
| ––– laktóza | 4,65 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500-600 g 500-600 g nových brambor | Brambor raný | 550 g |
| 80 g 80 g sýru typu Hermelín | Hermelín | 80 g |
| 100 g 100 g strouhané goudy (nebo čedaru, parmazánu) | Gouda 45% t. v s. | 100 g |
| 50-60 g 50-60 g slaniny | Špek | 55 g |
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| tymián | Tymián sušený | |
| oregano | Oregano sušené | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| trochu trochu mleté papriky | Paprika červená sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 3 3 vejce vařená na měkko | Vejce slepičí | 210 g |
| nakrájená jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá |