Nutriční hodnoty (Jablkové tousty pod sněhem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 551 kJ / 849 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,55 g |
| Tuky | 16,62 g |
| – nasycené | 4,30 g |
| – nenasycené | 8,53 g |
| –– mononenasycené | 5,32 g |
| –– polynenasycené | 3,21 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 14,30 g |
| Cholesterol | 426 mg |
| Sodík | 950 mg |
| Sůl | 2,28 g |
| Sacharidy | 141,13 g |
| – cukry | 75,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6-7 plátků 6-7 plátků toustového chleba | Toast pšeničný bílý | 130 g |
| 2-3 2-3 jablka (podle velikosti) | Jablko čerstvé | 375 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| mléko nebo smetana | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| rovná lžíce lžíce vanilkového pudinku | Puding v prášku | |
| lžička lžička másla | Máslo kravské | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| rozinky nebo plátky mandlí | Rozinky | |
| 2 2 bílky | Vaječný bílek | 66 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce cukru | Cukr bílý | 37.5 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská |