

Kefírové lívance
Suroviny
- 1/2 litru kefíru
- 1 lžíce cukru
- špetka soli
- 2 vejce
- 1 1/2 hrnečku polohrubé mouky
Postup přípravy receptu
Všechny ingredience řádně promícháme a pozvolna smažíme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kefírové lívance
-
no tak to vidíte. Celý život jsem si myslela, že lívance jsou zásadně s droždím a všecko ostatní je lepší či jiná variace na palačinky. A ono ne. Jeden se do smrti učí!!
-
casino: ale no tak...nepruďte jen tak ze zvyku....
Dělám, nic nepřidávám ale nedávám cukr - takže taky dělám jiný recept????...tady na rozdíl od palačinek nenechávám stát, důkladně našlehám a smažím...kefír těsto nadýchané spolehlivě udrží.... -
Hello Doly: "Já tyto lívance také dělám, přidávám lžičku prdopeče a jsou výborné"
No, takže ve skutečnosti TYTO lívance neděláte, že -
Super kuchařka: No hlavně že si říkáte super kuchařka, to nevíte že to kypří ten kefír. Kdo přece jen chce víc nadýchané lívance tak stačí přidat sodu nebo prdopeč. Ale myslím že není potřeba hned takto hanět práci druhého.
Já tyto lívance také dělám, přidávám lžičku prdopeče a jsou výborné
-
Dnes jsem je dělala, je to dobrá rychlovka, jen jsem přidala 1/2 lžičky jedlé sody..
-
spagetka: Jde taky přidat jedlá soda .
-
Livanečky ,jsou výborné ,rychlé , a s kanálovými poklopy to rozhodně nemá co dělat
Kanálové poklopy můžete udělat i když je máte s droždím.
-
spagetka: S droždím jsou tak nadýchané, což prášek do pečiva nezajistí. Ale tento recept je spíše na kanálové příklopy, ty bývají také těžké. Něčím se to každopádně nakypřit musí, jinak to nejsou lívance, ale malé palačinky. Jen hzstší.
-
ted jdu na ne,tak jsem na ne zvedava
-
Nejvíc super lívance, které znám. Jsou dohromady za dvacet minut připravené i usmažené. Rychlovka a mňamka.
-
ted dopecene a snedene opravdu bomba:)
-
Martina.m: osobně bych tam dala lžičku prášku do pečiva, droždí není potřeba
-
to tam není potřeba droždí ani "KP"?
-
Livance mam odzkousene, jsou opravdu dobre. Dnes je jdu delat znovu :)
-
livanecky jsou opravdu vynikajici..muzu jedine doporucit. Nejlepsi jsou s boruvkovou marmeladou a vychlazenou zakysanou smetanou.