Nutriční hodnoty (Špenátová polévka s čerstvým sýrem a drožďovými haluškami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 365 kJ / 804 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,74 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,06 g |
Tuky | 43,84 g |
– nasycené | 4,74 g |
– nenasycené | 34,46 g |
–– mononenasycené | 23,89 g |
–– polynenasycené | 10,57 g |
––– omega 3 | 2,73 g |
Vláknina | 22,90 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 610 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 60,99 g |
– cukry | 9,81 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g špenátu (já měla mražený) | Špenát čerstvý | 500 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 pl 2 pl oleje | Olej řepkový | 22 ml |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
sůl, pepř | Pepř černý | |
čerstvý sýr (nebo žervé, lučina, palouček...) | Sýr hrudkový kravský | |
kousek kousek másla | Máslo kravské | |
1/2 kostky 1/2 kostky droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
1 1 malá cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
1 pl 1 pl oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
asi 3-4 pl asi 3-4 pl strouhanky | Strouhanka pšeničná | 52.5 g |
čerstvá nasekaná petrželka (hrst) | Petržel nať čerstvá | |
sůl, pepř | Pepř černý |