Nutriční hodnoty (Špenátová polévka s čerstvým sýrem a drožďovými haluškami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 365 kJ / 804 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,06 g |
| Tuky | 43,84 g |
| – nasycené | 4,74 g |
| – nenasycené | 34,46 g |
| –– mononenasycené | 23,89 g |
| –– polynenasycené | 10,57 g |
| ––– omega 3 | 2,73 g |
| Vláknina | 22,90 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 610 mg |
| Sůl | 1,74 g |
| Sacharidy | 60,99 g |
| – cukry | 9,81 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g špenátu (já měla mražený) | Špenát čerstvý | 500 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 pl 2 pl oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| čerstvý sýr (nebo žervé, lučina, palouček...) | Sýr hrudkový kravský | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| 1/2 kostky 1/2 kostky droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 1 1 malá cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 pl 1 pl oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| asi 3-4 pl asi 3-4 pl strouhanky | Strouhanka pšeničná | 52.5 g |
| čerstvá nasekaná petrželka (hrst) | Petržel nať čerstvá | |
| sůl, pepř | Pepř černý |