Nutriční hodnoty (Králík po francouzsku - Králičí mereta po burbonsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 4 465 kJ / 1 067 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,15 g |
| Tuky | 89,53 g |
| – nasycené | 52,78 g |
| – nenasycené | 31,84 g |
| –– mononenasycené | 28,43 g |
| –– polynenasycené | 3,41 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 0,90 g |
| Cholesterol | 666 mg |
| Sodík | 3,28 g |
| Sůl | 8,17 g |
| Sacharidy | 20,53 g |
| – cukry | 7,07 g |
| ––– laktóza | 4,44 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 ks 2 ks mladých králíků (asi 1 kg králičího masa) | Králík | |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 12 ks 12 ks cibuliček (jarní cibulky) | ||
| 1 PL 1 PL mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 2 dl 2 dl bílého suchého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 1 dl 1 dl vody | Voda | 100 ml |
| 1 KL 1 KL soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| bouquet garni | Petržel nať čerstvá | |
| 2 ks 2 ks žloutků | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 dl 1 dl smetany (stačí 12%) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 2 PL 2 PL citronová šťávy | ||
| 1 PL 1 PL sekané hladké petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| 12 ks 12 ks bílého chleba (bageta, veka) + máslo | Chléb pšeničný bílý |