Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Králík po francouzsku - Králičí mereta po burbonsku)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie4 465 kJ /
1 067 kcal
Bílkoviny12,87 g
– z toho živočišné bílkoviny10,72 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,15 g
Tuky89,53 g
– nasycené52,78 g
– nenasycené31,84 g
–– mononenasycené28,43 g
–– polynenasycené3,41 g
––– omega 30,40 g
Vláknina0,90 g
Cholesterol 666 mg
Sodík 3,28 g
Sůl8,17 g
Sacharidy20,53 g
– cukry7,07 g
––– laktóza4,44 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 ks 2 ks mladých králíků (asi 1 kg králičího masa) Králík
80 g 80 g másla Máslo kravské 80 g
12 ks 12 ks cibuliček (jarní cibulky)
1 PL 1 PL mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
2 dl 2 dl bílého suchého vína Víno bílé suché 200 ml
1 dl 1 dl vody Voda 100 ml
1 KL 1 KL soli Sůl mořská 8 g
1 špetka 1 špetka mletého pepře Pepř černý mletý
bouquet garni Petržel nať čerstvá
2 ks 2 ks žloutků Vaječný žloutek 46 g
1 dl 1 dl smetany (stačí 12%) Smetana kravská sladká 12% 100 ml
2 PL 2 PL citronová šťávy
1 PL 1 PL sekané hladké petrželky Petržel nať čerstvá 15 g
12 ks 12 ks bílého chleba (bageta, veka) + máslo Chléb pšeničný bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.