Nutriční hodnoty (Králík po francouzsku - Králičí mereta po burbonsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 4 465 kJ / 1 067 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,87 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,15 g |
Tuky | 89,53 g |
– nasycené | 52,78 g |
– nenasycené | 31,84 g |
–– mononenasycené | 28,43 g |
–– polynenasycené | 3,41 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 0,90 g |
Cholesterol | 666 mg |
Sodík | 3,28 g |
Sůl | 8,17 g |
Sacharidy | 20,53 g |
– cukry | 7,07 g |
––– laktóza | 4,44 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 ks 2 ks mladých králíků (asi 1 kg králičího masa) | Králík | |
80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
12 ks 12 ks cibuliček (jarní cibulky) | ||
1 PL 1 PL mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
2 dl 2 dl bílého suchého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
1 dl 1 dl vody | Voda | 100 ml |
1 KL 1 KL soli | Sůl mořská | 8 g |
1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
bouquet garni | Petržel nať čerstvá | |
2 ks 2 ks žloutků | Vaječný žloutek | 46 g |
1 dl 1 dl smetany (stačí 12%) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
2 PL 2 PL citronová šťávy | ||
1 PL 1 PL sekané hladké petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
12 ks 12 ks bílého chleba (bageta, veka) + máslo | Chléb pšeničný bílý |