Nutriční hodnoty (Jablkový koláč z ořechového těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 002 kJ / 2 630 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,50 g |
| Tuky | 150,32 g |
| – nasycené | 58,85 g |
| – nenasycené | 79,51 g |
| –– mononenasycené | 31,24 g |
| –– polynenasycené | 48,27 g |
| ––– omega 3 | 7,93 g |
| Vláknina | 27,30 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 212 mg |
| Sůl | 0,33 g |
| Sacharidy | 270,02 g |
| – cukry | 169,47 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g pšeničné polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 80 g 80 g cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 100 g 100 g mletých vlašských ořechů (nebo mandlí, lískových ořechů) | Vlašské ořechy | 100 g |
| 100 g 100 g másla nebo rostlinného tuku (lze dát i méně) | Máslo kravské | 100 g |
| 1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
| půl lžičky lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 500 g 500 g jablek kyselejší chuti | Jablko čerstvé | 500 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| trocha trocha skořice nebo skořicový cukr | Skořice ceylonská | |
| 50 g 50 g rozinek máčených v rumu | Rozinky | 50 g |
| 20 g 20 g strouhanky + tuk na vymazání koláčové formy | Strouhanka pšeničná | 20 g |