Nutriční hodnoty (Višňový koláč s ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 081 kJ / 2 409 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,97 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,50 g |
| Tuky | 103,96 g |
| – nasycené | 44,02 g |
| – nenasycené | 50,56 g |
| –– mononenasycené | 24,78 g |
| –– polynenasycené | 25,78 g |
| ––– omega 3 | 4,16 g |
| Vláknina | 13,25 g |
| Cholesterol | 450 mg |
| Sodík | 257 mg |
| Sůl | 0,89 g |
| Sacharidy | 315,36 g |
| – cukry | 157,61 g |
| ––– laktóza | 10,36 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 120 g 120 g moučkového cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 10 g 10 g vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 10 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 70 g 70 g másla (nebo jiného tuku) | Máslo kravské | 70 g |
| 50 g 50 g jemně strouhaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 50 g |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 250 g 250 g vypeckovaných višní (dle potřeby) | Višně čerstvé | 250 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| trocha trocha vanilkového cukru | Cukr vanilkový |