Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Osvěžující višňový dort/řez)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 8

Energie10 902 kJ /
2 606 kcal
Bílkoviny72,54 g
– z toho živočišné bílkoviny59,54 g
– z toho rostlinné bílkoviny13,00 g
Tuky122,98 g
– nasycené63,65 g
– nenasycené46,98 g
–– mononenasycené38,76 g
–– polynenasycené8,22 g
––– omega 31,97 g
Vláknina8,10 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 490 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy298,10 g
– cukry220,50 g
––– laktóza16,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 3 vejce Vejce slepičí 210 g
100 g 100 g cukru krupice (můžeme zkombinovat s vanilkovým cukrem) Cukr bílý 100 g
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
1 lžíce 1 lžíce vody Voda 18 ml
100 g 100 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 100 g
necelá necelá lžička prášku do pečiva Kypřící prášek
250 ml 250 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 250 ml
250 g 250 g měkkého tvarohu (nebo Philadelphia, Mascarpone) Tvaroh polotučný 250 g
cca 300 g 300 g vypeckovaných višní Višně čerstvé 300 g
cca 3 lžíce 3 lžíce moučkového cukru - dle chuti, kyselosti višní Cukr bílý 75 g
čokoláda hořká nebo mléčná Čokoláda hořká 40%
višně na dozdobení Višně čerstvé

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.