Nutriční hodnoty (Osvěžující višňový dort/řez)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 10 902 kJ / 2 606 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 59,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,00 g |
| Tuky | 122,98 g |
| – nasycené | 63,65 g |
| – nenasycené | 46,98 g |
| –– mononenasycené | 38,76 g |
| –– polynenasycené | 8,22 g |
| ––– omega 3 | 1,97 g |
| Vláknina | 8,10 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 490 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 298,10 g |
| – cukry | 220,50 g |
| ––– laktóza | 16,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 100 g 100 g cukru krupice (můžeme zkombinovat s vanilkovým cukrem) | Cukr bílý | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce vody | Voda | 18 ml |
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| necelá necelá lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 250 g 250 g měkkého tvarohu (nebo Philadelphia, Mascarpone) | Tvaroh polotučný | 250 g |
| cca 300 g 300 g vypeckovaných višní | Višně čerstvé | 300 g |
| cca 3 lžíce 3 lžíce moučkového cukru - dle chuti, kyselosti višní | Cukr bílý | 75 g |
| čokoláda hořká nebo mléčná | Čokoláda hořká 40% | |
| višně na dozdobení | Višně čerstvé |