Nutriční hodnoty (Osvěžující višňový dort/řez)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 10 902 kJ / 2 606 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,54 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 59,54 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,00 g |
Tuky | 122,98 g |
– nasycené | 63,65 g |
– nenasycené | 46,98 g |
–– mononenasycené | 38,76 g |
–– polynenasycené | 8,22 g |
––– omega 3 | 1,97 g |
Vláknina | 8,10 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 490 mg |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 298,10 g |
– cukry | 220,50 g |
––– laktóza | 16,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
100 g 100 g cukru krupice (můžeme zkombinovat s vanilkovým cukrem) | Cukr bílý | 100 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 lžíce 1 lžíce vody | Voda | 18 ml |
100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
necelá necelá lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
250 g 250 g měkkého tvarohu (nebo Philadelphia, Mascarpone) | Tvaroh polotučný | 250 g |
cca 300 g 300 g vypeckovaných višní | Višně čerstvé | 300 g |
cca 3 lžíce 3 lžíce moučkového cukru - dle chuti, kyselosti višní | Cukr bílý | 75 g |
čokoláda hořká nebo mléčná | Čokoláda hořká 40% | |
višně na dozdobení | Višně čerstvé |