Nutriční hodnoty (Fazolkový salát 5x)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 280 kJ / 3 891 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 135,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 89,95 g |
| Tuky | 218,00 g |
| – nasycené | 67,71 g |
| – nenasycené | 138,41 g |
| –– mononenasycené | 93,17 g |
| –– polynenasycené | 45,24 g |
| ––– omega 3 | 6,38 g |
| Vláknina | 162,75 g |
| Cholesterol | 181 mg |
| Sodík | 2,71 g |
| Sůl | 6,10 g |
| Sacharidy | 274,35 g |
| – cukry | 115,79 g |
| ––– laktóza | 7,78 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g fazolek | Fazolky čerstvé | 500 g |
| 6 lžic 6 lžic vody | Voda | 108 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce octa | Ocet lihový | 60 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 80 g 80 g slaniny | Špek | 80 g |
| 500 g 500 g fazolek | Fazolky čerstvé | 500 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový | |
| ocet | Ocet lihový | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| 100 g 100 g sýra Istanbul (balkánský typ sýra) | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| cukr | Cukr bílý | |
| bazalka nebo petrželka | Bazalka čerstvá | |
| 500 g 500 g zelených fazolových lusků čerstvých nebo sterilovaných | Fazolky čerstvé | 500 g |
| 120 g 120 g makarónů | Těstoviny pšeničné | 120 g |
| 50 g 50 g tuňáka v oleji | Tuňák v oleji | 50 g |
| trochu trochu sardelové pasty | Sardelová pasta | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| 5 cl 5 cl octa | Ocet lihový | 50 ml |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 1 1 malá cibule a 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| 500 g 500 g fazolek | Fazolky čerstvé | 500 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 2 - 4 2 - 4 citróny | Citrón čerstvý | 270 g |
| sůl a špetka špetka ml. pepře | Pepř černý | |
| 100 g 100 g oliv | Olivy čerstvé zralé | 100 g |
| 80 g 80 g ovčího sýra | Sýr hrudkový ovčí | 80 g |
| 200 g 200 g fazolkových lusků | Fazolky čerstvé | 200 g |
| 50 g 50 g jader vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 50 g |
| 50 g 50 g lískových oříšků | Lískový ořech | 50 g |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| citrón | Citrón čerstvý | |
| olej | Olej řepkový | |
| stroužek stroužek česneku | Česnek čerstvý |