Suroviny
Porce: 30 a více
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 010 kJ / 959 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,20 g |
Tuky | 81,70 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,42 g |
Sůl | 6,90 g |
Sacharidy | 41,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bagetku nakrájíme na plátky. V míse si rozmícháme majolku s hořčicí, přidáme nastrouhaný křen (každý dá tolik, na kolik se cítí) a dochutíme solí a pepřem.
Krok 2: Papriky si pokapeme olivovým olejem a upečeme do zlatavé barvy. Po vychladnutí sloupneme slupku a nakrájíme na proužky, které dáme na křenovou majolku.
Krok 3: Maso nakrájené na jemné plátky poklademe na papriku. Ozdobíme strouhaným křenem a ještě z vrchu osolíme a opepříme.
Krok 4: Majolka (250 ml slunečnicového oleje, 2 žloutky, 1 lžička dijonské hořčice, pár kapek citronové šťávy, sůl a pepř. Žloutky šleháme s tenkým pramínkem postupně přidáváním oleje. Šleháme do zhoustnutí. Přidáme hořčici, sůl, pepř a dochutíme citronovou šťávou.)
Krok 5: Maso na roastbeef: Maso odblaníme a osušíme. Sůl vmasírujeme do masa spolu s pepřem, worcestrem a hořčicí. Se solí nešetřit.
Krok 6: Maso pokud je nízké svážeme do úhledného vyššího špalíčku. Zabalíme ho do alobalu a necháme nejlépe přes noc uležet. Poté ho vyndáme z alobalu a necháme při pokojové teplotě.
Krok 7: Pak rozpálíme troubu na 160 °C . Maso na pánvi zprudka orestujeme ze všech stran do hnědé barvičky, cca 3 minutky z každé strany a krátce i po stranách.
Krok 8: Zabalíme do alobalu vymaštěného máslem. Uzavřeme a necháme chvilku stát než se nám rozpálí trouba. Pak vložíme maso do trouby a pečeme 20 minut. Maso vyndáme a v alobalu ho necháme asi 10 minut stát.
Krok 9: Po vychlazení zabalíme do nového čistého alobalu a necháme do druhého dne v lednici. Druhý den krájíme na tenoučké plátky a zdobíme podle psaného postupu.
Zveřejněno 28. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chuťovky s roastbeefem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X21l
Moje poznámka
Chuťovky s roastbeefem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X21l
Nejnovější recepty
Masové kuličky s dýní a patizonem
Přidáno před 5 hodinami
Vegan banánová bábovka
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno 10. 11. 2024 12:10
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno 10. 11. 2024 12:00
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno 10. 11. 2024 10:36
Kaštanové orecchiette
Přidáno 10. 11. 2024 10:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Smažená kuřecí stehna s kostí: Štavnaté a jemné masíčko v klasickém trojobalu skvěle chutná a na přípravu je snadné
Kalendář vánočního pečení: Kdy zadělat těsto na perníčky, kdy péct linecké a rohlíčky, aby bylo cukroví nejlepší
Viktorie z MasterChefa připravila toast, který chutná jako smažák: Miluju originál, ale tohle ho skvěle nahradí, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
PunkyLucik před 1 hodinou
Čočka na kyselo
Sova1 před 2 hodinami
Zapékaná vajíčka s gorgonzolou
Saratice před 3 hodinami
Kuře pěkně šťavnaté z pečenky
kimlo před 3 hodinami
Kuře à la husa
Dahlie před 4 hodinami
Bábovka s tvarohem
Kattyy před 4 hodinami
Koláčky "rumáčky"
Pecula před 17 hodinami
Květák smažený v troubě
Kerstein před 17 hodinami
Domácí kmínový chleba
lkoubek21 před 18 hodinami
Houskové knedlíky
Komtesina před 18 hodinami
Tématické fráze:
bageta s roastbeefem,
top recepty chuťovky,
salat s roastbeefem,
salát s rostbeefem,
recepty s rostbeefem,
bageta s roastbeefem recept,
roast beef krájený recept,
jednohubka s roastbeefem,
jednohubka s rostbeefem,
bageta s rostbeefem,
chuťovky s rostbeefem recepty,
bageta s rostbeeffem,
bagety s roastbeefem,
salát s roastbeefem názvy,
chutovky z masa na pánvi,
toust s roastbeefem,
maso s Majolkou® a horcici,
nizka rostenka provazek,
chuťovky
Suroviny:
křen,
majolka,
hořčice dijonská,
sůl,
pepř,
paprika čerstvá červená,
bageta,
roštěnec nízký,
sůl,
pepř,
hořčice dijonská,
omáčka worcesterová,
olej,
Komentáře