Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chuťovky s roastbeefem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

terezicka1 terezicka1

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 30 a více

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 010 kJ /
959 kcal
Bílkoviny10,20 g
Tuky81,70 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,42 g
Sůl6,90 g
Sacharidy41,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bagetku nakrájíme na plátky. V míse si rozmícháme majolku s hořčicí, přidáme nastrouhaný křen (každý dá tolik, na kolik se cítí) a dochutíme solí a pepřem. Krok 2: Papriky si pokapeme olivovým olejem a upečeme do zlatavé barvy. Po vychladnutí sloupneme slupku a nakrájíme na proužky, které dáme na křenovou majolku. Krok 3: Maso nakrájené na jemné plátky poklademe na papriku. Ozdobíme strouhaným křenem a ještě z vrchu osolíme a opepříme. Krok 4: Majolka (250 ml slunečnicového oleje, 2 žloutky, 1 lžička dijonské hořčice, pár kapek citronové šťávy, sůl a pepř. Žloutky šleháme s tenkým pramínkem postupně přidáváním oleje. Šleháme do zhoustnutí. Přidáme hořčici, sůl, pepř a dochutíme citronovou šťávou.) Krok 5: Maso na roastbeef: Maso odblaníme a osušíme. Sůl vmasírujeme do masa spolu s pepřem, worcestrem a hořčicí. Se solí nešetřit. Krok 6: Maso pokud je nízké svážeme do úhledného vyššího špalíčku. Zabalíme ho do alobalu a necháme nejlépe přes noc uležet. Poté ho vyndáme z alobalu a necháme při pokojové teplotě. Krok 7: Pak rozpálíme troubu na 160 °C . Maso na pánvi zprudka orestujeme ze všech stran do hnědé barvičky, cca 3 minutky z každé strany a krátce i po stranách. Krok 8: Zabalíme do alobalu vymaštěného máslem. Uzavřeme a necháme chvilku stát než se nám rozpálí trouba. Pak vložíme maso do trouby a pečeme 20 minut. Maso vyndáme a v alobalu ho necháme asi 10 minut stát. Krok 9: Po vychlazení zabalíme do nového čistého alobalu a necháme do druhého dne v lednici. Druhý den krájíme na tenoučké plátky a zdobíme podle psaného postupu.

Zveřejněno 28. 1. 2016

Poznámka autorky terezicka1

Další mé recepty najdete zde:http://www.vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chuťovky s roastbeefem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X21l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chuťovky s roastbeefem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X21l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bageta s roastbeefem, top recepty chuťovky, salat s roastbeefem, salát s rostbeefem, recepty s rostbeefem, bageta s roastbeefem recept, roast beef krájený recept, jednohubka s roastbeefem, jednohubka s rostbeefem, bageta s rostbeefem, chuťovky s rostbeefem recepty, bageta s rostbeeffem, bagety s roastbeefem, salát s roastbeefem názvy, chutovky z masa na pánvi, toust s roastbeefem, maso s Majolkou® a horcici, nizka rostenka provazek, chuťovky

Suroviny:
křen, majolka, hořčice dijonská, sůl, pepř, paprika čerstvá červená, bageta, roštěnec nízký, sůl, pepř, hořčice dijonská, omáčka worcesterová, olej,

Přidat fotografie receptu