Nutriční hodnoty (Cuketové zelí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 758 kJ / 1 137 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,96 g |
| Tuky | 85,49 g |
| – nasycené | 41,71 g |
| – nenasycené | 42,41 g |
| –– mononenasycené | 36,16 g |
| –– polynenasycené | 6,26 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 31,70 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,63 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 67,00 g |
| – cukry | 29,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg mladé neloupané cukety | Cuketa čerstvá | 1000 g |
| 150 g 150 g brambor | Brambor zimní | 150 g |
| 100 g 100 g uzeného špeku | Špek | 100 g |
| 2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1-1,5 lžičky 1-1,5 lžičky soli | Sůl mořská | 10 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého pepře | Pepř černý mletý | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky cukru krupice | Cukr bílý | 7.5 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce octa | Ocet lihový | 22.5 ml |