Nutriční hodnoty (Švestkový dort (řez) se smetanovým krémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 868 kJ / 4 510 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 57,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,53 g |
| Tuky | 216,92 g |
| – nasycené | 96,38 g |
| – nenasycené | 104,70 g |
| –– mononenasycené | 81,23 g |
| –– polynenasycené | 23,47 g |
| ––– omega 3 | 6,51 g |
| Vláknina | 31,10 g |
| Cholesterol | 1,21 g |
| Sodík | 601 mg |
| Sůl | 1,51 g |
| Sacharidy | 541,60 g |
| – cukry | 310,80 g |
| ––– laktóza | 19,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 60 ml 60 ml oleje | Olej řepkový | 60 ml |
| 60 ml 60 ml vlažné vody | Voda | 60 ml |
| 180 g 180 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 180 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 900 g 900 g švestek bez pecek | Švestky čerstvé | 900 g |
| cca 4 lžíce 4 lžíce cukru krupice (dle sladkosti švestek) | Cukr bílý | 48 g |
| 2 2 vanilkové pudinky | Puding v prášku | 80 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 12 g |
| 1 dl 1 dl studené vody | Voda | 100 ml |
| citronová kůra dle chuti, není nutná | Citronová kúra čerstvá | |
| 400 ml 400 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 400 ml |
| 1 1 ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
| 2 lžíce 2 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 200 g 200 g měkkého tvarohu nebo tučné zakysané smetany | Tvaroh polotučný | 200 g |
| skořicový cukr nebo skořice | Cukr skořicový |