Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Švestkový dort (řez) se smetanovým krémem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 868 kJ /
4 510 kcal
Bílkoviny82,17 g
– z toho živočišné bílkoviny57,64 g
– z toho rostlinné bílkoviny24,53 g
Tuky216,92 g
– nasycené96,38 g
– nenasycené104,70 g
–– mononenasycené81,23 g
–– polynenasycené23,47 g
––– omega 36,51 g
Vláknina31,10 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 601 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy541,60 g
– cukry310,80 g
––– laktóza19,20 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 3 vejce Vejce slepičí 210 g
100 g 100 g cukru krupice Cukr bílý 100 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
60 ml 60 ml oleje Olej řepkový 60 ml
60 ml 60 ml vlažné vody Voda 60 ml
180 g 180 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 180 g
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva Kypřící prášek 4 g
900 g 900 g švestek bez pecek Švestky čerstvé 900 g
cca 4 lžíce 4 lžíce cukru krupice (dle sladkosti švestek) Cukr bílý 48 g
2 2 vanilkové pudinky Puding v prášku 80 g
1-2 lžičky 1-2 lžičky skořice Skořice ceylonská 12 g
1 dl 1 dl studené vody Voda 100 ml
citronová kůra dle chuti, není nutná Citronová kúra čerstvá
400 ml 400 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 400 ml
1 1 ztužovač šlehačky Ztužovač šlehačky
2 lžíce 2 lžíce moučkového cukru Cukr bílý 50 g
200 g 200 g měkkého tvarohu nebo tučné zakysané smetany Tvaroh polotučný 200 g
skořicový cukr nebo skořice Cukr skořicový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.