Pupek na divoko

Alexiss Kuchařka: Alexiss

Doba přípravy: 3 hodiny 4 porce Hovězí maso 5 názorů

Suroviny

800-1000 g hovězí pupek (také lze použít kližku) měla jsem z domácího chovu
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
2 ks cibule
hrst sušených brusinek
olej nebo sádlo
kousek slaniny
2 bobkové listy
čerstvý tymián
šalvěj
sůl
čerstvě mletý pepř
divoké koření(vlastní nebo kupovaná směs)
vývar nebo voda
citronová šťáva nebo kyselejší marmeláda(rybízová)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájet na větší kousky (3-4 na porci), prudce opéci na sádle či oleji v kastrole vhodném do trouby, přitom okořenit pepřem a divokým kořením, osolit.

  2. Maso vyjmout, v kastrole rozškvařit slaninu na kostičky, přidat nakrájenou cibuli a zeleninu, bylinky, brusinky a smažit asi 10 minut.

  3. Potom vrátit maso, podlít a dusit v troubě pod poklicí asi 2 hodiny.

  4. Občas zkontrolovat, podlít. Dochutit (sůl, citronová šťáva nebo marmeláda). Podávat s bramborovou přílohou (my jsme měli šťouchané brambory s houbami). Omáčku jsem nemixovala, ani ničím nezahušťovala, snažím se tomu vyhnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pupek na divoko

  • Alexiss Alexiss(autor receptu)

    Děkuji za bodíky, jídlo mělo u návštěvy velký úspěch.:-p:-8
    Pro méně chápavé jsem trochu poupravila.
    Ten kategorický imperativ (ačkoli s otazníkem) mě nejdřív pobavil, potom trochu rozčílil. Milá Dano, bohužel vás neposlechnu a budu si nadále zaměňovat co chci s čím chci. Naštěstí mi do toho doma nikdo nemluví a všem chutná.;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Pochutnala bych si:-K:-p:yes:

    jarda Kadic:také jsem maso v závorce pochopila jako náhradu,když v masně nemají pupek;-):-D

    na obrázku pod č:16-pupek,na obrázku po č.21-kližkahttp://www.topbeef.cz/deleni-masa

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Dana: Daničko,já to pochopil tak, že Alexiss uvařila z pupku,ale dá se,proto je to v závorce, použít i kližka.;-)

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Hovězí přední bez kosti - kližka
    Bok bez kostí, též hovězí pupek, je část zadní čtvrtě jatečně opracované půlky jatečného skotu, tvořený hlavně svalovinou břišní stěny bez kostního podkladu.
    cs.wikipedia.org

    TAK Z %CEHO je vlastně maso, přední nebo zadní nezaměnujte druhy masa:-?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krása :-p

    Odpovědět

Tématické fráze: hovezi pupek na divoko maminčiny recepty hovězí na divoko hovězí pupek recepty hovězí pupek recept hovezi predni pupek hovězí bok recepty hovězí bok recept hovězí pupek na houbách hovězí přední bez kosti recepty hovězi předni na divoko přední pupek hovězí pupek hovezi na divoko recepty pupek přední hovězí maso recept kureci pupek pupek recept hovězí bok bez kosti recepty co je hovězí přední bez kosti pupek recept na maso predni bok pupek recepty